LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-05-2005, 02:29 AM   #1
Blue Jacket
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
Unhappy (((( No Sound from GMplayer ))))


Hi guys,

I have just finished installing GMplayer. The video works nice, no problem.

But I cannot get any sound from the GMplayer.

I use "Debian"/Sarge and Gnome. Actually, the environment sound system in

Gnome works well (e.g. the sound when I click or from some error message).

Also, I can use the program called "CD player" to play CDs and I can listen to

music without any problem.


Please someone suggets me how to deal with this problem ?

I don't khow where or how to set in the GMplayer about to the the audio works.

Just forgot, for the "Totem" and the command-line ("mplayer"), they cannot play

sound neither, only the video works.

Thank you in advance,

Alez.
 
Old 10-05-2005, 07:37 AM   #2
Blue Jacket
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Anybody pleaseeeeeeeeeeeeee
 
Old 10-05-2005, 07:43 AM   #3
SlackerLX
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Herzliyya, Israel
Distribution: SuSE 10.1; Testing Distros
Posts: 1,834

Rep: Reputation: 47
Ahem, patience! We're thinking...LOL
I use Etch and had same problem with totem.
Follow this:
Menu=>System tools=>Synaptic Paskage Manager
Search "totem"
Deselect "totem-gstreamer"
Select "totem-xine"
Install that
Logout, login, enjoy!
 
Old 10-05-2005, 01:11 PM   #4
Blue Jacket
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks a lot, SlackerLX

Actually I have "totem-xine" installed, not "totem gstreamer". When I launch it to play a DVD, the screen was too bright and no sound.

For the Mplayer, I found that, I have to turn off the environment sound system of Gnome, and now MPlayer can play my DVD without any problem.

I'm just wondering that, Mplayer cannot detect Alsa driver even I have installed it. It found only OSS and something.

BTW, thank you for your suggestion again

Alez...

P.S. Love you motto so much Hahahahahaha
 
Old 10-05-2005, 01:21 PM   #5
SlackerLX
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Herzliyya, Israel
Distribution: SuSE 10.1; Testing Distros
Posts: 1,834

Rep: Reputation: 47
Talking

Even though my recommendation wasn't much of a assistance, I'm still happy that you've solved the annoyance
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound in gmplayer and no output in mplayer kb_ganesh Ubuntu 5 09-10-2005 08:32 AM
Sound desync with ALSA + gmplayer xundas Linux - Software 1 07-29-2005 12:41 PM
XMMS GMPLAYER freeze when playing sound RRolleston Debian 7 01-07-2005 06:44 PM
GMplayer sound and movie doesn't match southpole.dk Linux - Software 1 04-12-2004 02:57 PM
gmplayer sound issues jsandro7 Linux - Newbie 2 01-11-2004 08:20 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:59 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration