LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-01-2006, 10:31 AM   #1
jojotx0
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian Lenny
Posts: 181

Rep: Reputation: 30
No Carrier Detected when Check Carrier = no


Yesterday I upgraded my kernel, and installed modem drivers that would work for the 2.6 kernel.
I got the modem working, and changed the settings in wvdial and gnome-ppp according to the help file that came with the drivers .tar.gz archive. I was able to connect without getting a "No Carrier Detected" error when I had "Check Carrier = no" and "Check carrier line" deselected in gnome-ppp. But today if I try and connect I get "No Carrier Detected" even though gnome-ppp or wvdial aren't supposed to check the carrier line.

Code:
[Dialer Defaults]
Phone = phonenumber
Check Carrier = no
Username = username
Password = password
New PPPD = yes
Modem = /dev/ttySL0
Baud = 115200
Init1 = ATZ
Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0L3
ISDN = 0
Modem Type = Analog Modem
That is my wvdial.conf with various detailed hidden. Even after searching google, and reading the wvdial man pages, I still can't figure out what's wrong...anyone got any ideas?
 
Old 06-01-2006, 01:46 PM   #2
jojotx0
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian Lenny
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I've changed my wvdial.conf file to say "Carrier Check = no" instead of "Check Carrier = no"
I then dialed, and got the same "No Carrier Detected" message, but then wvdial retried, it got no dial tone, then it shutdown. I restarted wvdial and it dialed my ISP, went through it's connecting phase, and says:
Code:
--> WvDial: Internet dialer version 1.54.0
--> Cannot get information for serial port.
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0L3
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0L3
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT9038381565
--> Waiting for carrier.
ATDT9038381565
CONNECT 24000
CC
UQKT2
User Access Verification
Username:
--> Carrier detected.  Waiting for prompt.
Username:
--> Looks like a login prompt.
--> Sending: USERNAME
USERNAME
Password:
--> Looks like a password prompt.
--> Sending: (password)
Entering PPP mode.
Async interface address is unnumbered (Loopback0)
Your IP address is 0.0.0.0. MTU is 1500 bytes
--> Looks like a welcome message.
--> Starting pppd at Thu Jun  1 12:42:40 2006
--> pid of pppd: 5112
--> Using interface ppp0
--> local  IP address 63.234.45.36
--> remote IP address 63.152.2.211
--> primary   DNS address 216.169.192.18
--> secondary DNS address 216.169.192.19
So, right now, I don't know what the hell is going on, but I guess as long as it works I'm not pissed off
 
Old 06-02-2006, 11:52 AM   #3
jojotx0
Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Debian Lenny
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 30
And now I am pissed off again!
I try and connect this morning and I get the same "No Carrier Detected" bullshit I did before. And now no matter what I do I can't connect in Linux, using wvdial, or gnome-ppp (gnome-ppp may use wvdial to connect, but I don't think it uses the same config file)

I'm thinking of maybe attempting to get my external modem to work in Linux now
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Carrier detected hobz Linux - Networking 7 04-04-2007 08:59 AM
no carrier horman Linux - Hardware 3 05-15-2006 12:19 AM
hsf no carrier classic Linux - Networking 0 03-16-2006 07:00 AM
No carrier? ak-87 Linux - Hardware 2 04-24-2005 07:51 AM
wvdial error..Carrier not detected sofh Linux - Networking 0 10-04-2003 02:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration