LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-30-2005, 04:50 AM   #1
novice26
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Slackware 10.1-2.6.11.6
Posts: 45

Rep: Reputation: 15
no audio when running programs under wine


anyone clue on what could be causing this. i have no idea where in wine i would setup the sound card also i was wondering if wine is slow in running programs. it doesn't seem to be that smooth is anyone else experiencing this? thanks!
 
Old 03-30-2005, 10:05 PM   #2
foo_bar_foo
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Posts: 2,553

Rep: Reputation: 51
this is from my wineconfig
Code:
[WinMM]
; Uncomment the "Drivers" line matching your sound setting.

"Drivers" = "wineoss.drv"      ; default for most common configurations
;"Drivers" = "winearts.drv"    ; for KDE
;"Drivers" = "winealsa.drv"    ; for ALSA users
;"Drivers" = "winejack.drv"    ; for Jack sound server
;"Drivers" = "winenas.drv"     ; for NAS sound system
;"Drivers" = "wineaudioio.drv" ; for Solaris machines
;"Drivers" = ""                ; to disable sound
"WaveMapper" = "msacm.drv"
"MidiMapper" = "midimap.drv"

[dsound]
;; HEL only: Number of waveOut fragments ahead to mix in new buffers.
;"HELmargin" = "5"
;; HEL only: Number of waveOut fragments ahead to queue to driver.
;"HELqueue" = "5"
;; Max number of fragments to prebuffer
;"SndQueueMax" = "28"
;; Min number of fragments to prebuffer
;"SndQueueMin" = "12"
;; Forces emulation mode (using wave api)
;"HardwareAcceleration" = "Emulation"
;; Sets default playback device (0 - number of devices - 1)
;"DefaultPlayback" = "0"	; use first device (/dev/dsp)
;"DefaultPlayback" = "1" 	; use second device (/dev/dsp1)
;"DefaultPlayback" = "2" 	; use third device (/dev/dsp2)
;; Sets default capture device (0 - number of devices - 1)
;"DefaultCapture" = "0"		; use first device (/dev/dsp)
;"DefaultCapture" = "1"		; use second device (/dev/dsp1)
;"DefaultCapture" = "2"		; use third device (/dev/dsp2)
you can also alter the specific dsound or WinMM or any other settings for only one specific app like this (this one is for dsound)
[AppDefaults\\pickygame.exe\\dsound]
"EmulDriver" = "N"

or whatever you want to put in there

wine for me runs fine -- a little slower than windows bt not alot just takes alot of time to start
and i would imagine if you don't have alot of ram it could be very choppy

wine is an experiment that only works well for a limited number of applications
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wine problem - missing files when running not installed programs TMH2 Linux - Software 2 06-28-2005 03:35 PM
running programs in wine djgerbavore Linux - Newbie 2 02-01-2005 07:25 PM
open with programs running under wine? fibbi Linux - Software 1 05-01-2004 05:05 AM
Running windows programs with Wine Rjones1981 Linux - Newbie 3 03-13-2004 03:14 PM
Wine Problems: Not running any programs. euphoria Linux - Newbie 3 02-29-2004 02:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:14 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration