LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-19-2003, 09:23 AM   #1
masterJ
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: London
Distribution: Debian Sarge & Slack 10.0
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Nagios GD related CGIs not working!


Hi,

I am using Nagios, which is really great, but I just have one major problem! Anyone out there actually managed to get the StatusMap, Trends, Availability etc CGIs working properly? There's some good documentation on Nagios installs out there, but info on this bit seems to be sketchy at best. I have installed all the required libraries listed on http://www.nagios.org/faqs/viewfaq.p...&showdesc=true and the configure script says it finds the GD libraries.

However, whenever I use these CGIs, the picture generated is just an empty window with an X in the corner (and this happens on ANY browser). What could be wrong?!?!

The box is running Slackware 9.0

Also, here's my output from an ldd statement...

root@lumpy:/usr/local/nagios/sbin# ldd statusmap.cgi
libgd.so => /usr/lib/libgd.so (0x40025000)
libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0x40058000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x40066000)
libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0x40089000)
libjpeg.so.62 => /usr/lib/libjpeg.so.62 (0x400b3000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x400d1000)
libpng.so.2 => /usr/lib/libpng.so.2 (0x40204000)
libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x4022f000)
/lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)

PLEASE someone help me on this!! It's such a great program, but I just need to get this part working!!
 
Old 08-16-2004, 06:49 PM   #2
recentcoin
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
You will probably need to recompile GD. GD has several requiements in order to display the images properly. You'll need libjpeg, libpng, libungif and a couple of other things.

HTH,

Recent Coin
 
Old 08-17-2004, 03:07 AM   #3
masterJ
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: London
Distribution: Debian Sarge & Slack 10.0
Posts: 52

Original Poster
Rep: Reputation: 15
OMG - such an old thread!!

Well, have been a happy user of Nagios for months now, with working pictures and maps and everything...

Thanks anyway for the help, and well done for finding such an old thread!!
 
Old 01-05-2005, 11:39 AM   #4
AciDFluX
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2005
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
What did you do to get the statusmap cgi working. I am currently having the same problem?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nagios cgis not working in fedora core 3? Jamesk5 Linux - Software 9 04-29-2005 06:26 AM
Perl CGIs on Apache won't work Neorio Linux - Networking 1 09-13-2004 07:43 AM
After installing qsynth, everything gtk-related stopped working purplecow Mandriva 0 09-03-2004 07:55 AM
nagios cgis on redhat 8 aetengoku Linux - Software 1 01-23-2004 10:15 PM
Apache 2.o + CGIs Kronos3 Linux - Software 4 10-25-2003 01:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:00 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration