LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 12-23-2005, 01:06 PM   #1
xelt
Member
 
Registered: Apr 2005
Location: Prague, Czech Republic
Distribution: SUSE, Mandrake
Posts: 34

Rep: Reputation: 15
MPlayer video playing problems


Hi,
I've installed MPlayer with all codecs, without any trouble. When i type #mplayer video.avi[or .mpg], the sound plays correctly, but instead of window with video, there is a stripe with violet-orange something, which looks like that movie.Mplayer plays this way all movie types [xvid,divx etc
] i found on my hard disk, so i dont think its problem of codecs. Please, has any1 any idea how to solve this problem ?
 
Old 12-23-2005, 01:34 PM   #2
320mb
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: pikes peak
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 2,577

Rep: Reputation: 47
are you using kde or gnome??........you may need to set the
file associations......have you tried just clicking on the .avi/.mpg file to get it to play??(instead of using command line)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer and Xine create only green outputs on playing video files sn_piranha Linux - Software 5 10-10-2004 08:36 PM
only audio but no video when playing .mpeg files with MPlayer-0.90 koodoo Linux - Newbie 3 10-01-2004 03:43 AM
problems playing video files with mplayer mabuse Linux - Software 2 09-23-2004 06:43 AM
MPlayer is not playing video File linuxeagle Linux - General 0 03-31-2004 09:14 AM
mplayer not playing video pankajmathur Linux - Software 1 05-12-2003 01:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration