LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-10-2005, 11:28 AM   #1
hondaman
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Dallas
Distribution: Fedora
Posts: 59

Rep: Reputation: 15
mplayer problems. MPEG: no audio stream found.


Hello,

I am trying to play the output of /dev/video0 (a hauppage 250 tv capture card). I get the picture, but no sound. I am using mplayer. The output looks like this:

[root@hondapvrserver ~]# mplayer -vo xv /dev/video0
MPlayer 1.0pre7try2-3.2.3 (C) 2000-2005 MPlayer Team
CPU: Advanced Micro Devices (Family: 8, Stepping: 0)
Detected cache-line size is 64 bytes
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 1 SSE2: 1


Opening joystick device /dev/input/js0
Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory
Can't init input joystick
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing /dev/video0.
MPEG-PS file format detected.

Too many video packets in the buffer: (4096 in 8047872 bytes).
Maybe you are playing a non-interleaved stream/file or the codec failed?
For AVI files, try to force non-interleaved mode with the -ni option.
MPEG: No audio stream found -> no sound.
VIDEO: MPEG2 720x480 (aspect 2) 29.970 fps 9600.0 kbps (1200.0
kbyte/s)
vo: X11 running at 800x600 with depth 24 and 32 bpp (":0" => local
display)
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred csp: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
VDecoder init failed
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder
libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm:libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
Audio: no sound
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 480 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.33:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 720x480 => 720x540 Planar YV12
V: 5.6 144/144 10% 1% 0.0% 0 0

MPlayer interrupted by signal 2 in module: sleep_rtc

I hope someone can help me with this, because I have searched high and low for an answer, and so far, no luck!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
convert mpeg transport stream? bjuhn Linux - Software 3 09-26-2005 04:22 AM
MPlayer: Recording specific time period of audio stream nazarioz Linux - Newbie 7 06-02-2005 10:47 PM
mplayer audio problems mickeyboa Fedora 0 12-11-2004 09:46 AM
only audio but no video when playing .mpeg files with MPlayer-0.90 koodoo Linux - Newbie 3 10-01-2004 04:43 AM
wrong audio stream with mplayer for DVD general4172 Linux - Software 2 09-05-2003 05:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration