LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-08-2003, 12:30 PM   #1
samon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
mplayer problem


I compiled mplayer with xv and sdl support, but only "mplayer -vo x11" works for me, others from the output of "mplayer -vo help" give me black screen, sound works fine.
the problem is that mplayer -vo x11 works only in normal mode, when I switch to fullscreen I see just black screen around the video playing.
Xine does the same thing "mplayer -V xshm" works well in normal and in fullscreen mode, but gives black screen with other vo.
I have XFree4.3, radeon 9100 (using radeon driver), dri is installed, in XF86Config I have:
Load "DRI"
Load "glx"

any ideas? thanx in advance
 
Old 03-08-2003, 01:16 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
you should ideally be usnig xv output, not x11. x11 runs at a high level, and is very inefficent, as well as inflexible.
 
Old 03-08-2003, 09:13 PM   #3
samon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
well I hope xv works, anybody knows where can the problem be?
 
Old 03-09-2003, 03:14 AM   #4
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
not without some debugging information, we're not psychic.
 
Old 03-09-2003, 05:12 PM   #5
samon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry I'm still newbie and I need help troubleshooting this,
"xdpyinfo" shows 28 extensioms including XVideo. Don't know what type of info u need, if any info is needed please let me know
thanx a lot
 
Old 03-09-2003, 05:20 PM   #6
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
the full output from mplayer.
 
Old 03-09-2003, 07:07 PM   #7
samon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
mplayer -vo xv
Using GNU internationalization
Original domain: messages
Original dirname: /usr/share/locale
Current domain: mplayer
Current dirname: /usr/share/locale


MPlayer 0.90rc4-3.2.2 (C) 2000-2003 Arpad Gereoffy (see DOCS)

CPU: Advanced Micro Devices (Family: 6, Stepping: 0)
Detected cache-line size is 64 bytes
SSE supported but disabled
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 0 SSE2: 0
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 3DNow 3DNowEx

Reading config file /usr/share/mplayer/mplayer.conf
Reading config file /home/sam/.mplayer/config
[cfg] read config file: /home/sam/.mplayer/gui.conf
Reading config file /home/sam/.mplayer/gui.conf
vo: X11 running at 1024x768 with depth 16 and 16 bpp (":0.0" => local display)
Reading /home/sam/.mplayer/codecs.conf: can't open '/home/sam/.mplayer/codecs.conf': No such file or directory
Reading /usr/share/mplayer/codecs.conf: 50 audio & 135 video codecs
font: can't open file: /home/sam/.mplayer/font/font.desc
font: can't open file: /usr/share/mplayer/font/font.desc
Failed to open /dev/rtc: No such file or directory (mplayer should be setuid root or /dev/rtc should be readable by the user.)
Using usleep() timing
Can't open input config file /home/sam/.mplayer/input.conf : No such file or directory
Input config file /usr/share/mplayer/input.conf parsed : 52 binds
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
SKIN dir 1: '/home/sam/.mplayer/Skin'
SKIN dir 2: '/usr/share/mplayer/Skin'

Playing /mnt/e/video/movies/Femme Fatale Xvid EN sub/Femme.Fatale.DVDRip.XViD-ViTE.avi
Cache fill: 0.00% (0 bytes) AVI file format detected.
VIDEO: [XVID] 576x304 24bpp 25.00 fps 744.5 kbps (90.9 kbyte/s)
Clip info:
Software: Nandub v1.0rc2
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
MP3lib: init layer2&3 finished, tables done
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, 16 bit (0x10), ratio: 16000->192000 (128.0 kbit)
Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm:ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
==========================================================================
Checking audio filter chain for 48000Hz/2ch/16bit -> 48000Hz/2ch/16bit...
AF_pre: af format: 2 bps, 2 ch, 48000 hz, little endian signed int
AF_pre: 48000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian)
AO: [oss] 48000Hz 2ch Signed 16-bit (Little-Endian) (2 bps)
Building audio filter chain for 48000Hz/2ch/16bit -> 48000Hz/2ch/16bit...
Starting playback...
VDec: vo config request - 576 x 304 (preferred csp: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.89:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 576x304 => 576x304 Planar YV12
A: 648.2 V: 648.2 A-V: -0.003 ct: 0.096 16207/16207 3% 11% 0.7% 0 0 81%

This is taken when the movie is playing and the sound is working but I can see only black or blue colour instead of the movie.
thanx
 
Old 03-09-2003, 07:09 PM   #8
samon
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2002
Posts: 18

Original Poster
Rep: Reputation: 0
and this is xvinfo (if it helps):
xvinfo
X-Video Extension version 2.2
screen #0
Adaptor #0: "ATI Radeon Video Overlay"
number of ports: 1
port base: 69
operations supported: PutImage
supported visuals:
depth 16, visualID 0x23
depth 16, visualID 0x24
depth 16, visualID 0x25
depth 16, visualID 0x26
depth 16, visualID 0x27
depth 16, visualID 0x28
depth 16, visualID 0x29
depth 16, visualID 0x2a
depth 16, visualID 0x2b
depth 16, visualID 0x2c
depth 16, visualID 0x2d
depth 16, visualID 0x2e
depth 16, visualID 0x2f
depth 16, visualID 0x30
depth 16, visualID 0x31
depth 16, visualID 0x32
number of attributes: 12
"XV_SET_DEFAULTS" (range 0 to 1)
client settable attribute
"XV_AUTOPAINT_COLORKEY" (range 0 to 1)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 1)
"XV_COLORKEY" (range 0 to -1)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 30)
"XV_DOUBLE_BUFFER" (range 0 to 1)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 1)
"XV_BRIGHTNESS" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 3)
"XV_CONTRAST" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 3)
"XV_SATURATION" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 3)
"XV_COLOR" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 3)
"XV_HUE" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is -1000)
"XV_RED_INTENSITY" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 0)
"XV_GREEN_INTENSITY" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 0)
"XV_BLUE_INTENSITY" (range -1000 to 1000)
client settable attribute
client gettable attribute (current value is 0)
maximum XvImage size: 2048 x 2048
Number of image formats: 4
id: 0x32595559 (YUY2)
guid: 59555932-0000-0010-8000-00aa00389b71
bits per pixel: 16
number of planes: 1
type: YUV (packed)
id: 0x59565955 (UYVY)
guid: 55595659-0000-0010-8000-00aa00389b71
bits per pixel: 16
number of planes: 1
type: YUV (packed)
id: 0x32315659 (YV12)
guid: 59563132-0000-0010-8000-00aa00389b71
bits per pixel: 12
number of planes: 3
type: YUV (planar)
id: 0x30323449 (I420)
guid: 49343230-0000-0010-8000-00aa00389b71
bits per pixel: 12
number of planes: 3
type: YUV (planar)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mplayer problem saipraveen Linux - Newbie 10 06-13-2005 11:56 PM
yet another MPlayer problem raffi Slackware 5 01-13-2005 03:19 PM
mplayer problem cool_ashwin22 Fedora 0 10-20-2004 09:50 AM
Mplayer Problem. Itsu Linux - Software 5 02-02-2004 09:27 PM
MPlayer Problem #1 Micro420 Linux - Software 9 09-12-2003 04:54 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration