LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-29-2005, 06:09 PM   #1
Cyber Maid
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: The Netherlands
Distribution: Turbolinux FUJI
Posts: 114

Rep: Reputation: 15
mplayer .mp4 playback


Hello,

I cant seem to play .mp4 extention video files with mplayer.
I've tried it with xine too but it hangs at the first frame.

Mplayer gave me this error while running in a terminal:

Code:
[h264 @ 0x85b9cb0]QP 57 out of range
Error while decoding frame!
gmplayer: h264.c:2306: mc_dir_part: Assertion `pic->data[0]' failed.            


MPlayer interrupted by signal 6 in module: decode_video
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
Am i missing a codec or something?
I've checked everything and updated the "all" win32 codecs, i have x264 codec installed too and it plays video encoded in that format too.



Why does mplayer says it supports .mp4 files when you can't even see them with the default "Video Files"...you have to change it to "All Files"...
 
Old 12-01-2005, 02:29 AM   #2
Cyber Maid
Member
 
Registered: Feb 2005
Location: The Netherlands
Distribution: Turbolinux FUJI
Posts: 114

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anyone?

I'd like to watch my show...and not on windoze
 
Old 12-01-2005, 09:38 AM   #3
jtfrizzell
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Distribution: Mandrake Limited Edition 05
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Angry

I too am having that problem with Mplayer. And also it won't play some quick time files.
 
Old 12-05-2005, 07:44 AM   #4
elrohir_telperi
LQ Newbie
 
Registered: May 2004
Location: Malaysia
Distribution: Mandrake 9.2, Mandrake 10.0, Ubuntu 5.10 Breezy Badger
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Hi,

Have you tried different codecs family?

In mplayer's preference, there's a tab for "Codecs & demuxer"

When mplayer failed to play a .wmv file, giving a singal 11 decode_video error, I changed the video codec family to Win32/....

It was quite random, actually.

But it works. See if it works for you too.

Cheers.
 
Old 10-11-2007, 10:14 AM   #5
JJNova
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2007
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Thanks

I know this thread hasn't been updated since 2005, but I just wanted to point out that it was just now helpful for me, here at the end of 2007.

Thanks
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPlayer playback problems ben_dsr Linux - Software 2 05-28-2005 10:20 PM
mplayer xv playback problem rejser Linux - Software 4 05-22-2004 10:20 AM
MPlayer: Fullscreen playback in console? intens Linux - Software 2 03-01-2004 07:08 AM
Mozilla, MPlayer and WMF playback Steve Cronje Linux - Hardware 16 06-22-2003 02:39 PM
DVD playback in Mplayer subservant Linux - Software 8 02-15-2003 05:23 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration