LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-21-2005, 03:11 AM   #1
seagreen
Member
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Suse 8.2
Posts: 42

Rep: Reputation: 15
MPlayer cannot find audio codec


I'm trying to get Mplayer to work with Suse8.2.
Video works fine but no sound.
I get the message "Cannot find codec audio format 0x2000"
I've installed latest Win32 codecs and codecs from the Mplayer site but the problem still persists.
Any suggestions to get the sound working are appreciated.
 
Old 02-21-2005, 04:00 AM   #2
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
Have you recompiled mplayer after you installed the codecs cause you need to do that.
 
Old 02-21-2005, 04:07 AM   #3
seagreen
Member
 
Registered: Jun 2004
Distribution: Suse 8.2
Posts: 42

Original Poster
Rep: Reputation: 15
No I haven't and I'm not quite sure how to do it. I did try and disinstall/reinstall from the Suse CD-ROM.
 
Old 02-21-2005, 04:09 AM   #4
darkleaf
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: the Netherlands
Distribution: debian SID
Posts: 2,170

Rep: Reputation: 45
The problem is that mplayer needs to be packaged with the codec you're trying to use then. If it doesn't work like this it's not compiled using it and you won't be able to use the codec. So I think you'll need to head over to the mplayer site, grab the sources and follow their documentation on installing it.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot find codec for audio format 0x56444152 allelopath Linux - Software 1 05-26-2005 02:35 PM
MPlayer unable to find appropriate audio codec for avi file hbbtstar Linux - Software 1 05-23-2005 04:51 PM
Installing Audio Codec hitman_et Linux - General 3 12-12-2004 09:07 AM
Trouble with audio codec Dare Linux - Software 1 05-02-2004 04:05 PM
Can't find codec for audio format 0xA higunj1 Linux - General 6 03-22-2004 02:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration