LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-14-2003, 07:26 PM   #1
guhase
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: usa
Distribution: redhate, suse, and gentoo
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Unhappy movie doesn't resize in mplayer


i installed slackware 9.1 on my laptop recently, and decided i wanted to play movie files so i loaded mplayer 1.0pre2. when i load a movie file, it plays really nicely but does not the movie does not resize with the window. it is not just in gmplayer but also in mplayer (using cmd line --zoom option) the movie just does not resize. please help.

Edit: i am using ATI Radeon IGP 32 for a video card. but my xfreeconfig is using a vesa driver. even thou i did get ati.2 drivers and installed them.

Last edited by guhase; 11-14-2003 at 07:33 PM.
 
Old 11-14-2003, 10:22 PM   #2
GT_Onizuka
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Atlanta
Distribution: Debian, OS X
Posts: 711

Rep: Reputation: 30
Your problem is with the video driver you have selected. In gmplayer goto Preferences -> Video and choose a different driver. I had that problem, the only one that would resize was the x11 driver. So just keep guessing and checking.
 
Old 11-15-2003, 02:21 AM   #3
guhase
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: usa
Distribution: redhate, suse, and gentoo
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i already fixed the problem. the problem was not with my mplayer but my X configuration. after a bit of editing my Xfree86Config i was good to go.
 
Old 11-15-2003, 03:18 PM   #4
shadow.blue
Member
 
Registered: Jan 2003
Distribution: gentoo (2.6.5-gentoo)
Posts: 73

Rep: Reputation: 15
Then what did you change exactly?

A friend of mine has the same problem...
 
Old 11-15-2003, 10:34 PM   #5
guhase
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: usa
Distribution: redhate, suse, and gentoo
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
the problem i had was that mplayer was not using the right display (-vo) so i had to configure my X so that mplayer could use xv (-vo xv). to do this i had to mess around with Xfree86Config and the drivers it used.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer No Resize! lokirulez Linux - Software 5 09-19-2005 09:43 AM
how to capture a picture of mplayer movie weiweif Linux - Software 1 10-19-2004 12:47 AM
Mplayer Movie Problems Cmdr_K00n Linux - Newbie 2 09-29-2003 06:39 AM
resize movie 700mb SchwipSchwap Linux - Newbie 3 08-06-2003 10:57 AM
MPlayer,loading movie..... Swift&Smart Linux - Software 6 05-23-2003 12:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration