LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-04-2003, 09:03 PM   #1
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Rep: Reputation: 30
mouse in Quake3 doesn't work


Juat like the title says, I start up Quake3 after I installed MDK 9.1 and the mouse is stuck in the upper laft hand corner of the screen. What can I do to fix it?
 
Old 04-04-2003, 10:03 PM   #2
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Three questions,

1) Do you have gpm running?

2) What does the pointer section of your XF86Config-(4) contain?

3) What type of mouse is it?
 
Old 04-04-2003, 10:59 PM   #3
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I just installed gpm and it still doesn't work. Here's my pointer section in the config file:

Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Device" "/dev/usbmouse"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

It's a microsoft optical intellimouse.
 
Old 04-04-2003, 11:34 PM   #4
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
I was going to recomend uninstalling gpm if it was already there.

Do "ls -al /dev/usbmouse" and post the output.

We should be able to get this rodent working fine, including the side buttons.
 
Old 04-05-2003, 12:56 AM   #5
Seph64
Member
 
Registered: Feb 2003
Distribution: Gentoo, FreeBSD, LFS
Posts: 298
Blog Entries: 21

Rep: Reputation: 30
http://www.linuxquestions.org/questi...threadid=52993

The guy had the problem in Slackware 9, but this should do the trick for any Linux distro.
 
Old 04-05-2003, 04:13 AM   #6
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
[root@localhost mrsolo]# ls -al /dev/usbmouse
lr-xr-xr-x 1 root root 10 Apr 3 21:22 /dev/usbmouse -> input/mice
 
Old 04-05-2003, 04:17 AM   #7
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
i like your attitude by the way!!!
 
Old 04-05-2003, 04:31 AM   #8
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
Right, edit your X config and change the device to /dev/input/mice, restart X and install the latest point release if your mouse is still playing up
 
Old 04-07-2003, 12:53 AM   #9
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Still nothing. I am all up to date with my point releases.
 
Old 08-04-2007, 05:02 PM   #10
hoodedmanwithsythe
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: West Midlands, UK
Distribution: mandriva, centos, debian
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
I have the same mouse problem

hi I have the same problem,
please run it from console, quit and send me the results. as I have come across many solutions none of which have worked for me although some may work for you.
I believe my problem is due to my dual-heading system if you too use dual heading then please say so as this may be the same problem.
 
Old 08-05-2007, 06:12 AM   #11
mrsolo
Member
 
Registered: Jun 2002
Location: Where ever the Navy sends me
Distribution: Gentoo
Posts: 320

Original Poster
Rep: Reputation: 30
not installed

Wish I could help you out, I no longer have it installed. Maybe someday I'll re-install it.
 
Old 08-06-2007, 07:32 AM   #12
hoodedmanwithsythe
Member
 
Registered: Apr 2006
Location: West Midlands, UK
Distribution: mandriva, centos, debian
Posts: 91

Rep: Reputation: 15
well I have solved my problem it is due to the 2 monitors running simultaneously
as for yours it may have been XF86DGA so here is a link to a dialog that may help you in the future.
Hope this Helps,
Tim
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
quake3 mouse delay reetep Linux - Games 4 10-03-2012 02:02 AM
Mouse precision in quake3 and mods Linux.tar.gz Linux - Games 3 10-19-2005 03:01 PM
mouse issues in quake3 Flame2k Linux - Games 0 08-01-2004 06:40 AM
Kernel 2.6.6 /Quake3 /No mouse wheel crane Linux - Games 1 06-03-2004 07:34 PM
Quake3+Mouse robo_br Linux - Software 4 10-20-2003 03:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:23 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration