LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-17-2004, 06:28 PM   #1
gopikrish
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
Monitor keeps blinking in knoppix LiveCD boot


After I pressed enter key in the boot window it said "You passed an undefined mode number.Press return to see video modes available, space to continue or wait 30 secs"
When I pressed enter it showed some modes and below there was "Enter mode number or 'scan' " So when I entered "scan", after monitor blinked for some time, another window (i think VEGA) with list of different modes appeared, this time when I entered "scan", monitor blinked for a longer time but same think window appeared again showing the list of modes. But when I pressed "enter" key linux kernel booted and everything was fine and continued.Autoconfiguring devices also passed.Then sound card was recognised and everything was over.And then Root# prompt appeared, then suddenly monitor started blinking again but that light on monitor kept blinking in fast intervals and nothing happened and keeps on blinking... What could be the problem?
Actually even when I installed Damn Small Linux that same problem of "You passed an undefined mode number" appeared but when I pressed "enter" it continued and everything was successfull and no problem appeared !


Last edited by gopikrish; 08-17-2004 at 07:06 PM.
 
Old 08-17-2004, 09:04 PM   #2
eisman
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: The Netherlands
Distribution: Sidux , Debian, Haiku, PC-BSD, CentOS --> XenExpress
Posts: 77

Rep: Reputation: 16
You might try entering a zero (0) at the question, see how it goes.
 
Old 08-18-2004, 02:53 AM   #3
gopikrish
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 28

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Still problem continues

Well I tried using Knoppix vga=normal at boot and that message "You passed an undefined mode no." didn't occur but monitor blinks fastly later.Actually when it was blinking I kept on pressing ctrl-alt-del and after sometime it returned to the dos window and there the following was written,
Starting single X-window session for user knoppix. Please stand by a few seconds while the optiman configuration is being determined.
After this system terminates, the system will automatically shut down.
Starting X11...[drm:drm_init]*Error* Cannot initialize the agpgart module
root@tty1[/]#

So this was there, I dont know whether the above was displayed before that blinking occured or during or after that blinking process.So please help what to do as I am struggling
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
checking out knoppix from livecd randell6564 Linux - Distributions 1 11-26-2005 11:47 PM
Knoppix LiveCD Eth0 [LAG] Evo Linux - Networking 8 04-14-2005 06:08 PM
Problem in LiveCD in Knoppix? gopikrish Linux - Software 3 08-17-2004 02:04 PM
monitor displays frequency out of range when i boot with knoppix napster Linux - Newbie 2 08-13-2004 03:29 AM
Redhat 9.0 + blinking monitor during install bgates Linux - Distributions 3 06-12-2004 12:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration