LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-23-2007, 10:51 AM   #1
rony2
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 21

Rep: Reputation: 15
Mepis-Thunderbird-gmail not working


I am trying to set up my gmail account in Thunderbird 1.5 on a machine
running Mepis-Linux. My ISP is Bellsouth. I have activated pop in
gmail. It works fine with Outlook on my Windows based PC.

I have set up T-bird 1.5 using the instructions posted on gmail.com for this version but it doesn't work.
I have used the instructions posted on Bellsouth and that doesn't work.
I have made changes to Guarddog and even turned it off for a while and that still didn't work.
I have tried suggestions from the Mepis forum and that didn't work. (The Mepis site isn't jumping with ideas!)

I have gone through these steps a number of times, even deleting the
accounts and starting over. I'm about to chuck something!!!!

Any suggestions????

Last edited by rony2; 01-23-2007 at 10:55 AM.
 
Old 01-24-2007, 04:38 AM   #2
Matz
Member
 
Registered: Oct 2006
Distribution: Kubuntu 9.04, Debian Etch
Posts: 178

Rep: Reputation: 31
I'm actually running thunderbird with mepis, and getting mail from gmail with no problem at all, do it's difficult for me to figure out what is going wrong in your thunderbird.

You have probably already been asked this, but how did you set your port number?
 
Old 01-24-2007, 06:48 AM   #3
pixellany
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: Annapolis, MD
Distribution: Arch/XFCE
Posts: 17,801

Rep: Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728Reputation: 728
And, what exactly is not working? What error messages?

Post the gmail instructions you are using an maybe something will jump out at us....
 
Old 01-24-2007, 10:28 AM   #4
rony2
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
The gmail setup instructions are at this location including the port numbers. http://mail.google.com/support/bin/a...y?answer=38343

With these settings I receive the message "Error, the ???????? timed out. Nothing more.

At another site someone suggested changing the incoming server to "pop.googlemail.com. When I do this T-bird indicates that it is connecting but nothing happens. It just times out without retrieving my mail and I receive no messages.

My release of T-bird is 1.5.0.4. People that have suggestions seem to think that my setup is under "Tools>settings" but it is not. It is under "Edit".

The latest release is 1.5.0.9. I tried to download and install it but failed. I was going to try again today
 
Old 01-24-2007, 10:51 AM   #5
Nishtya
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: The armpit of the universe, or at least the armpit of the U.S.
Distribution: PCLinuxOS, Sabayon, Debian & willing to try any noob friendlies
Posts: 170

Rep: Reputation: 30
I am using same Thunderbird (icedove, actually) and having no problem with gmail, either. (Oh,it does seem like tbird has been moving things around in menu of late, I just take it with a grain of salt)

Is your POP3 mail from your ISP coming through ok?
 
Old 01-24-2007, 01:14 PM   #6
Matz
Member
 
Registered: Oct 2006
Distribution: Kubuntu 9.04, Debian Etch
Posts: 178

Rep: Reputation: 31
I selected SSL secure connection instead of TSL as suggested in gmail site....don't know whether this is the source of problems
 
Old 01-24-2007, 04:36 PM   #7
rony2
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2007
Posts: 21

Original Poster
Rep: Reputation: 15
NOW WORKING!
Thanks to everyone for your suggestions. I am new to Linux and just learned how to use Synaptic to update, add & remove programs. I upgraded my T-bird from 1.5.0.4 to 1.5.0.9 and voila, it worked just as the setup from gmail instructed. My original must have had something corrupted.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gmail + Thunderbird bug greeklegend Linux - Software 2 07-28-2006 11:41 PM
MEPIS 6.0: MEPIS-Dapper Collaboration is out for testing-subscribers only smiley_lauf MEPIS 9 05-03-2006 02:43 PM
Cannot access my gmail account in Mepis Charos MEPIS 7 07-28-2005 12:52 AM
Thunderbird and Gmail acc johnnydangerous Fedora 3 03-17-2005 11:57 AM
Speedtouch modem stopped workinh after reboot bugsbunny Linux - Newbie 5 04-07-2004 01:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:22 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration