LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-18-2001, 03:27 PM   #1
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Me again!win98+m8 dual boot moreinfo


Ok posted before but here is more info
but here is the full story again..,

It appears a bit of a teaser for even some linux gurus, so do i have a chance?? Could you maybe please help me to understand what is going on?.
Ok here goes: (Btw i have been at this for nearly 4 months now with different hardware configs an different machines too and very limited success)
Before i start i might like to mention that this distro of linux Mandrake 8 installed on my freinds machine perfectly well without glitch and his system is similar to mine (ie same board an cpu) i know its not a lot of similarity but it goes on his fine, grrrr i think the penguin has it out for me

Firstly here are my system specs:
P111 733mghz
133mhgz bus
gigabyte mainboard, version:GA-6VXE7+
128mb dimms (2x64)
Mitsumi CR-480TE cd/dvdrom and cdrw ((in IDE1 as Slave))
(Various CDrom's have been tried from x4 speed to x32)

- 1st HD: Seagate U4 ST38421A 8.4 gig which i am trying to dual boot with win98 (( IDE2 as Master))
Windows given 3gig an linux given around 5 gig

- 2nd HD :Western Digital Caviar. (lol@the name eww fish eggs) 22500 AT compatible intelligent drive (win storage) (( IDE2 as slave))

Graphics Card : AGP MatroxG400 dual head 32mb

Sound Card: PCI ESS Maestro-2 1968

Monitor : IBM 2122 152 monitor capable or 1024x768 res

Modem: Rockwell US robotics external Sportster Flash 56k (cant afford cable :[ )

ho yeh an a generic floppy much the same as anyother.

Ok so my problems are many where do i begin .. i will list
Beginning of the install:

1- Sometimes i get an error
Invalid data------ CRC ERROR

2- Segmentation Fault 'seems like memory is missing as the install crashes'

3- or during the partition stage of the install
-'Idconfig failed'
-'Error no HD lists found'

4- During package install i somtimes get Error "*" invalid file an the install halts i mean proper freezes no just halts install an reboots.

5- Also in ramdom places of the install i sometimes get a crash of the install with the following message,

Error opening security policy file /user/x11R6/lib/x11/xserver/security policy
says its safe to reboot etc etc


6- The most problems i am having are with packages dropping during install
''there was an error installing packages - ( names the package ie gdk-pixbuf-0.10-1mdk.i586)
go any way?? yes/no

It drops packages randomly i mean just any one it feels like at the time i guess no apparent (that i know of) reason why it chooses the ones it does, they are different each time.
So as a result of this it doesnt load the full install of linux (to a point where nearly nothing works)or i keep having to continually go back to the packages to install screen.

I also get boot loader failiures and right at the end of the install the xwindows server crashes too an returns me to the pix pic of the penguin with no graphical interface.
i have also tried to install this distro by copying it to my win partition an using the dosutils to make a boot disk an no luck does the same as above

Its a swine cause i have been so close to haveing the full install an something goes wrong or doesnt work .., very frustrating, only to find out in various other linux forums that no-one knows the answer??.
I cant even seem to install the basic linux Os with one gui (kde or gnome).

Completely desperate an worn down by the whole thing, pleeeeeeeeaaasssseee help lol
 
Old 09-19-2001, 02:54 PM   #2
strawberry
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2001
Distribution: redhat 7.1
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
im no expert but maybe you have some kind of virus, did you try reformatting your hard drive and reinstalling windows? then trying to partion and install mandrake?
 
Old 09-20-2001, 01:35 AM   #3
linuxcool
LQ Addict
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,183

Rep: Reputation: 47
OK. This is just a guess. Maybe you have memory problems. Maybe you need to reseat all your cards and check your cables.
 
Old 09-20-2001, 12:23 PM   #4
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
ANSWER!!! .., now i feel dumb :(

Ok so i found out what the answer is to mosta these probs.., Memory!!! yup plain an simple in my stoopid infinate lame ways i thought i would save some money (when i first built my system) by gettin PC100 ram instead of PC133...., do i feel dumb now??
yup sure do
Parrently my memory wasnt workin fast enough for my cpu causin all sortsa probs.

ho hum .., now i have my lamer of the year award trophy i can stand it next to my new
'' Got linux installed but cant get on the net '' trophy
u know the one where pppd dies trying to connect to server an hangs up the modem.., havent got a clue about this one but i am sure it will be easy to fix next to my last missions LMAO

well at least i am a linux user now heh jus nmot on the net LOL

Tx for all u ppl out there that have tried to sus this problem out an apologies for any injuries caused by laffin too much from reading this post

*says coyley* anyone have an idea about my pppd problem ??

*ducks* before i get flamed lol
anyhow hope this will help others infuture.., some dope has to make the mistakes before others learn i suppose
cyaz soon ..,
*like s^%t on yer shoe.., u jus cant get rid of me *
 
Old 09-20-2001, 03:05 PM   #5
strawberry
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2001
Distribution: redhat 7.1
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
wow! thats what you CALL an inferiority complex!
 
Old 09-20-2001, 03:52 PM   #6
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
yup :)

but at least i am leavin others alone hehehe
 
Old 09-21-2001, 09:08 AM   #7
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
lmao...dude, as soon as I saw your first post I thought to myself....."self, bad memory" then I read the rest of the thread
As for your modem problem...internal?, external?, interface?
 
Old 09-21-2001, 12:27 PM   #8
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
pppd problems

Ok my modem is an external 56k rockwell US robotics modem ., fully supported by m-8 i believe.
The problem lies with the pppd communicating with the server on initial connect. I get an error...,
Error daemon dies unexpectedly ..., this i think is due to a timeout problem somewhere (maybe lol)
When i look at the log it jus says 'modem hangs up SIGHUP' or summat like that.
So i figured i may need an updated version of my ppp dialer?? btw i am using KDE.
Anyhow it jus keeps dropping the connection, my ISP doesnt support for linux so i have to rely on the expertees of u guys an inputsurfin an yes i have RTFM an there dont appear to be an answer to it, unless i missed it.
Btw i am lovin been a linux (linnux as some call it heh) some great error messages lmao.

jus wish i could get on the net heh.., any suggestions???
 
Old 09-21-2001, 12:37 PM   #9
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
more...,

Btw i am using kppp an have also tried gnomeppp too
Is wvdial any good for M8?? if so how th F do i install it LMAO i have jus downloaded the 1.4 version but it seems i have to compile it or summat sheesh!.
..., spaced out an lost lol
 
Old 09-21-2001, 12:43 PM   #10
rolf
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Oakland, CA
Distribution: Mageia 5 x86_64
Posts: 186

Rep: Reputation: 33
ppp HOWTO

Best analytical HOWTO for ppp I know about:

http://axion.physics.ubc.ca/ppp-linux.html

Good luck.
 
Old 09-21-2001, 12:58 PM   #11
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
tx astounding link!!

i havent sorted it yet but there is loadsa info here i havent tried
Thanks!!!
 
Old 09-21-2001, 01:04 PM   #12
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
I've not had a lot to do with ppp as I've got cable
rolf's post would be a good start for a solution as would a google/linux search using the error message your getting from ppp. As for the program you downloaded, I'm assuming its a tar.gz format source code, then you have to open a terminal window (konsole in kde) cd to the directory where you extracted the contents of the downloaded file and do "./configure"<enter> then after that finishes do "make"<enter> then su to root and do "make install" <enter> then run the program and see if it works.......easy when you think about
Don't worry too much if something won't work first time with linux, half the fun is working out how to get it going and you'll learn a hell of a lot about how computer hardware and software interact on the way.
 
Old 09-21-2001, 01:11 PM   #13
frazz
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2001
Location: not in the real world thats 4 sure
Distribution: Mandrake 8
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up Wow That sounds frightening!!

Hooo Scary stuff the tar.tgz by the sounds of it.., an yes thats what i downloaded.
but like u said its all a new experience that will pay off soon hopefully (well considering i got the learnin curve of a half brick it may be later rather than soon lol)

However Thanx u ppl for the info!!! i will go an drown myself in the command line now heh.



L8rz

jus as a matter of info.., when i unpack the tgz does it matter which directory i unpack it to? or is that after the install is made?

thnx again ***STARZ*** the lot of yah heh
 
Old 09-21-2001, 01:35 PM   #14
Aussie
Senior Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Brisvegas, Antipodes
Distribution: Slackware
Posts: 4,590

Rep: Reputation: 56
I'm using KDE and in any version later then 2.1 you can right click on a .tgz file and select "extract here" if you do that in your "home" directory you'll get a new directory named the same as the .tgz (or close to) without the .tgz :/
click on that directory and then click on "Window">>"Show Terminal Emulator" in the Konqueror toolbar, once the terminal window opens do the ./configure...etc... commands as per my previous post, and have fun
Thats what its all about.
 
Old 01-15-2004, 06:31 PM   #15
kuyalfinator
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: RedHat8 2.4.18-14 RedHat9 2.4.20-8 FreeBSD 5.2.1 Ubuntu 10_4 Mandrake 2.4.21-0.13mdk
Posts: 118

Rep: Reputation: 16
My modem dials out

One of the things I did to get the modem working had something to do with
LtModem drivers. First, I need to know the chipset of the modem. Then,
I would visit the vender with that particular chipset. The modem issue was
a 3 month search. Finally, I got it working. I would need to be at my
redhat machine to get the particular steps working.

http://www.linmodems.org/

I visited this site because my particular modem was consider a 'winmodem'
The first step is I identify the chipset of the modem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hOw to dual boot linux suse with a dual boot win98/xp pc walterkai SUSE / openSUSE 1 12-14-2004 05:04 PM
Dual Boot Win98/FC3 spartanM19SSM Linux - General 2 11-11-2004 05:25 PM
Newbie needs Mandrake/Win98 dual-HD, dual boot system design help... buddha Linux - Newbie 20 09-04-2003 08:57 PM
Linux/Win98 Dual Boot, Win98 won't boot TIMMY! Linux - Software 21 04-18-2001 03:17 PM
Win98/Linux - dual boot : windows boot says logical drives exist past z ashpai Linux - Software 3 03-22-2001 09:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:50 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration