LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-06-2001, 04:58 AM   #1
switch
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2001
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
LMandrake 8.1 / RedHat 7.0 with Creative GeForce2 MX


i tried both distirbution but none of them passed the X configuration. i'm using Creative GeForce2 MX with Samsung Syncmaster 15".

the LMandrake 8.1 installation can detect both my display and graphic card and started with graphical installation, but at the end of installation, the x wont recognize them.

why was that happened ?
 
Old 11-06-2001, 05:34 AM   #2
Thymox
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Plymouth, England.
Distribution: Debian + Ubuntu
Posts: 4,358

Rep: Reputation: 57
Not being daft, or anything, but did you enable 'startx on boot'. If not (or if you can't remember) try typing startx from the bash (command) prompt.

I have an Abit Siluro t400 (which is really an NVidia GeForce 2 MX, or whatever) - you might like to try the NVidia GeForce 2 DDR Generic drivers when you install.

It could also be the monitor that's causing you problems. You should look through all the monitors types available. My monitor is an Eizo FlexScan 560i T. The 'driver' for this does not work very well at all. I've found that the 'General Monitor that can do 1600x1200 at 70Hz' works a hell-of-a-lot better.
 
Old 11-06-2001, 07:14 AM   #3
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
i guess there's a chance that the chipset is maybe slightly nonstandard, and might only work with the closed drivers from nvidia.com
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
streets and trips for lmandrake bariswheel Linux - Software 6 03-14-2005 03:03 PM
creative vibra 128 on redhat 9 Born^Dead Linux - Hardware 40 09-24-2003 07:48 AM
Creative Modem Blaster with RedHat 9 sjhannan Linux - Hardware 3 09-23-2003 03:36 PM
geforce2 problems under redhat 8 punkmonkey Linux - Hardware 3 03-31-2003 05:03 PM
nVidia GeForce2 MX200 with Redhat 7.0 jefftrwmy Linux - Hardware 3 04-13-2002 08:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration