LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-18-2006, 10:14 PM   #1
MBA Whore
Member
 
Registered: May 2006
Location: Kansas City, MO
Distribution: Various: pclos, Debian, Ubuntu, etc . . .
Posts: 571

Rep: Reputation: 30
Angry Linux installs but doesn't boot -- WTF !!!!!!


I fell into deep shi@t on this one. Before I go further:

2.5 ghz intel proc. 1 gig ram. 60 gig primary hdd, 80 gig seconday hdd, ATI card,

My master and slaves are correct (for hdd and the two optical drives)

Here is the problem:

I "installed" Linux MEPIS 3.43 and restarted, per the instructions. Unfortunately upon reboot, the computer can not find either hdd but it can find my optical drives.

Stranger still, when I pop the live MEPIS cd back in (which is how I am able to get online now and write this) and look into the "mnt" directory, I see the three (3) MEPIS hdd I made earlier during the install process (root, swap, home) but nothing is in them. Nothing, not even folders. 0 kb. So, I re-installed and ran through the same process, and got the same result.

This will be a "linux only" box, so I did not install grub or samba.

I am totally lost. I don't know WTF or WTH is happening.
 
Old 08-18-2006, 10:20 PM   #2
Centinul
Member
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 552

Rep: Reputation: 30
Did you at least install a bootloader? You say you didn't install grub but you still need grub (or lilo) to boot linux.
 
Old 08-18-2006, 10:27 PM   #3
MBA Whore
Member
 
Registered: May 2006
Location: Kansas City, MO
Distribution: Various: pclos, Debian, Ubuntu, etc . . .
Posts: 571

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I should clarify.....

I should clarify....

When I say I looked into the 'mnt" directory, I did that by clicking on the "home" icon for the "demo" account running off the ramdisc, and then went into a separate directory labeled "mnt".

However, if I click on the Kwikdisc icon, I see hda1 (root) hda2 (swap) and hda3 (home) of the user account I made during install and yes....there are things in those (i.e., the standard default folders, files, etc that you would expect any newly created account to display).

I hope that helps. Thanks!!
 
Old 08-18-2006, 10:28 PM   #4
MBA Whore
Member
 
Registered: May 2006
Location: Kansas City, MO
Distribution: Various: pclos, Debian, Ubuntu, etc . . .
Posts: 571

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Centil...I will try that asap

Centil...I will try that asap and report my findings here when I am done. Thanks for the suggestion.
 
Old 08-18-2006, 10:50 PM   #5
MBA Whore
Member
 
Registered: May 2006
Location: Kansas City, MO
Distribution: Various: pclos, Debian, Ubuntu, etc . . .
Posts: 571

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Centinul.....thanks

Centinul...thanks....my stupidity knows no bounds. LOL.

/ I really mean it when I call myself n00b
// Repeat after me: MBA Whore is Sofa King We Todd Ed
/// Everything boots normally now, thanks!
 
Old 08-18-2006, 11:23 PM   #6
Centinul
Member
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 552

Rep: Reputation: 30
LOL. At least you found the problem
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installs fine, but won't boot. Kernel_Sanders *BSD 3 04-06-2006 01:54 PM
Boot Dialogue - WTF does it go ??? bigjohn Linux - Software 2 12-01-2004 10:57 AM
Mandrake 9.2 installs, but won't boot Doon124 Linux - Newbie 2 04-16-2004 09:25 AM
8.1 iso wont boot ?! wtf!! crealkillerI75 Slackware 13 09-02-2002 04:42 PM
Installs, but will not boot Havok Linux - Software 2 02-14-2002 02:13 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration