LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-24-2003, 09:06 PM   #1
breakerfall
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Manchester, UK
Distribution: Gentoo
Posts: 306

Rep: Reputation: 30
LILO won't boot Win2000 ntfs


Hola

I have linux mandrake 9.1 installed on a seperate HD in my computer. In LiLo i can see "windows2000" as an option but upon selecting it a black screen just shows up and has one line saying "Loading Windows2000".

I can have linux in the windows boot menu using bootpart tool... but this doesn't work with this distro for some reason [needs LiLo installed in the mbr of the hda and didn't work when I installed it to the mbr of hdb.

It's funny because I thought it was all working hunky dory... I haven't been in windows for about 3 days and didn't realise.

LiLo is pointing to /dev/hda1 for the Windows 2000 partition, which is where it should be.

Anyone have any ideas?

Thanks a lot
 
Old 06-24-2003, 09:18 PM   #2
MasterC
LQ Guru
 
Registered: Mar 2002
Location: Salt Lake City, UT - USA
Distribution: Gentoo ; LFS ; Kubuntu
Posts: 12,612

Rep: Reputation: 64
I think that LILO needs to be in the MBR for this to work. Post up your /etc/lilo.conf so we can look at the syntax.

Is BootPart the windoze boot loader? If not, have you given that a try? Several people have had great success with that (not me though ). I prefer LILO in the MBR, which has yet to cause me an ounce of trouble.

Cool
 
Old 06-24-2003, 09:35 PM   #3
breakerfall
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Manchester, UK
Distribution: Gentoo
Posts: 306

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I have had great success with bootpart in the past... just not with mandrake 9.1

anyway.. here's my lili.conf:

boot=/dev/hda
map=/boot/map
vga=normal
default="LinuxMandrake"
keytable=/boot/uk.klt
prompt
nowarn
timeout=100
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz
label="LinuxMandrake"
root=/dev/hdb1
initrd=/boot/initrd.img
append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=off"
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label="linux-nonfb"
root=/dev/hdb1
initrd=/boot/initrd.img
append="devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=off"
read-only
other=/dev/hda1
label="Win2000pro"
table=/dev/hda
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80
image=/boot/vmlinuz
label="failsafe"
root=/dev/hdb1
initrd=/boot/initrd.img
append="failsafe devfs=nomount hdc=ide-scsi acpi=off"
read-only


-----------------------

Thanks again... ha ha for your patience in advance
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
system alarm on boot in slackware 10.0 but not win2000(dual boot) Arch Stanton Slackware 3 01-24-2005 11:33 AM
will LILO be able to boot NTFS ? javeree Slackware - Installation 3 09-20-2004 11:26 AM
Lilo cant boot windows xp with ntfs compression mandrake 10 ultramancool Linux - Software 0 07-27-2004 09:57 AM
Grub Dual Boot Mandrake 9.2 and Win2000 Invalid Boot Disk larsenmtl Linux - Newbie 1 02-01-2004 04:29 PM
LILO wont boot WinXP NTFS partition cirkut5732 Linux - Newbie 1 10-24-2003 08:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:24 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration