LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-23-2006, 03:39 PM   #1
wakeboarder3780
Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 112

Rep: Reputation: 15
Question lilo trashed, when booting from cd, lilo command is not present


So windows trashed lilo, i thought i knew how to get it back, Wrong i was. So I boot from slackware cd, but lilo command isnt present, not in /sbin or /bin either. I think its because im not actually on my system per-se. I can find my usr or home directories, so I'm thinking the cd is loading some system of its own? Any help would be greatly appreciated.

PS i have Slackware version 10.1
PPS I also dont have a floppy drive

Thank you in advance.
 
Old 03-23-2006, 03:44 PM   #2
pljvaldez
Guru
 
Registered: Dec 2005
Location: Somewhere on the String
Distribution: Debian Squeeze (x86)
Posts: 6,092

Rep: Reputation: 269Reputation: 269Reputation: 269
From the live CD, try to mount your filesystem (for example mount /dev/hda1 to /mnt/hda1).

Then use chroot /mnt/hda1. Then CD to the drive and you should find lilo under sbin....
 
Old 03-23-2006, 04:34 PM   #3
Samoth
Member
 
Registered: Apr 2005
Distribution: Exherbo
Posts: 474
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 32
or before you boot try typing "root=/dev/<<partition name>>" without the "" of course. then you will boot into your system as if you used lilo. Then you can rerun lilo.
 
Old 03-23-2006, 05:02 PM   #4
wakeboarder3780
Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: Ubuntu 6.10
Posts: 112

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Score, thanks for the help. That was getting quite annoying. Thanks a bunch both of you.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lilo -T video "Enable Screen Refresh bug is present." Tuttle Linux - Hardware 0 01-28-2005 07:12 PM
booting from another hd without lilo headlessspider Linux - Newbie 3 09-18-2004 08:31 AM
Booting to DOS command line from LILO ninadb Linux - General 4 08-12-2004 11:26 AM
LILO: LILO lost upon booting. Nevchift Mandriva 3 09-16-2003 07:21 AM
booting from lilo!! marek Linux - Newbie 4 08-28-2003 11:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:33 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration