LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-21-2002, 04:30 AM   #16
Steave
Member
 
Registered: Jul 2001
Location: Braunschweig, Germany
Distribution: Suse 7.2
Posts: 184

Rep: Reputation: 30

Something completely different:

I had the same problem and the trouble was that I had the HDD wrong in my bios. Win would load fine, booting from the SuSE disk worked, but Lilo hang at the LI prompt.

I suggest you have a look at your bios settings just to make sure they're right.

Steave.
 
Old 01-24-2002, 10:14 AM   #17
reverand_13
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks ever one

got my prob fixed
just changed liner to lba32

but now that lilo boots i cant get into dos

when i choose to boot dos i get

LILO: dos
L?

i get L?



lilo.conf just has

boot=/dev/hda1
map=/boot/map
install=/boot/message
linear
default=linux
prompt
time'50"

image=/boot/vmlinuz-2.4.2-2
label=linux
read-only
root=/dev/hda5
append="hdc=ide-scsi"

other=/dev/hdb1
optional
label=dos
 
Old 01-24-2002, 05:06 PM   #18
linuxcool
LQ Addict
 
Registered: Jun 2001
Posts: 1,183

Rep: Reputation: 47
Make your lilo.conf file look like the one below.


boot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/message
lba32
default=linux
prompt
timeout=50

image=/boot/vmlinuz-2.4.2-2
label=linux
read-only
root=/dev/hda5
append="hdc=ide-scsi"

other=/dev/hdb1
optional
label=dos
map-drive=0x80
to=0x81
map-drive=0x81
to=0x80

Then run /sbin/lilo.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Telling people to use "Google," to "RTFM," or "Use the search feature" Ausar General 77 03-21-2010 11:26 AM
lilo says, "L 01 01 01" and fdisk says, "Unable to seek on /dev/hda1" clausawits Linux - General 3 12-31-2007 09:33 PM
"Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0"." zaps Linux - Games 9 05-14-2007 03:07 PM
how can i replace "lilo" with "grub"....... b0nd Linux - Newbie 5 04-18-2005 04:52 AM
Slack10 Install prob "Seg Fault Error" dem0nk1d Linux - Software 2 01-06-2005 03:20 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:44 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration