LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 04-29-2003, 12:35 PM   #1
davep
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Mandrake
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
lilo - installation failed


Can anyone point me in the right direction to solve this problem with a friends Mandrake 9.1 installation. Note that LILO does appear to be installed on the system, and the system can boot, but we have been unable to modify LILO, since we get the following error when we try to save the changes (through Mandrake control centre):

> Installation of LILO failed. The following error occured:
> lilo failed: Warning: LBA32 addressing assumed
> Warning: Int 0x13 function 8 and function 0x48 return different
> head/sector geometries for BIOS drive 0x80
> fn 08: 1024 cylinders, 255 heads, 63 sectors
> fn 48: 33483 cylinders, 16 heads, 63 sectors
> Warning: Int 0x13 function 8 and function 0x48 return different
> head/sector geometries for BIOS drive 0x81
> fn 08: 1024 cylinders, 255 heads, 63 sectors
> fn 48: 38869 cylinders, 16 heads, 63 sectors
> Warning: 'menu-scheme' not supported by boot loader
> Fatal: No images have been defined or default image doesn't exist.

Unfortunately I don't have a copy of the lilo.conf file to hand - I will get a copy sent to me and post it as soon as I can.

Many thanks for any help offered.

Dave.
 
Old 04-29-2003, 02:41 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,539

Rep: Reputation: 149Reputation: 149
Please send lilo.conf, real geometry (from BIOS) and your BIOS disk settings. It's hard to help without knowing it.
 
Old 04-29-2003, 05:07 PM   #3
Nukes
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Scotland UK
Distribution: Gentoo
Posts: 92

Rep: Reputation: 15
looks like the default image (default=linux or something like that) doesn't exist. Check he hasn't renamed it or removed it, or even mistyped the name of the new default if it was due to be changed.
But post your hard drive geometery and lilo.conf as all those warnings aren't good.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System Down: Broken LILO after failed kernel upgrade. Please help! Yalla-One Linux - Software 1 03-30-2005 04:53 PM
Installation Failed karunesh Linux - General 2 03-18-2005 10:02 AM
Lilo failed to install? MDesigner Slackware - Installation 6 02-23-2005 04:08 PM
Lilo install failed gmartin Slackware - Installation 6 02-01-2005 10:56 PM
linux single user mode and lilo installed failed ckamheng Slackware 1 11-27-2003 02:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:18 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration