LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-24-2002, 05:39 PM   #1
havitush99
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Location: Jerusalem, Israel
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
lilo doesnt boot on xp


Hi. Ive just installed red hat 7.2 on my Compaq Presario 700. I even defined lilo to work (on the instalation). But, xp starts-up when I turn on the computer without lilo...
Any ideas where I can find easy-explanation about how to make it work ???
Thanks !!!
 
Old 02-25-2002, 02:01 PM   #2
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
It depends on where you put lilo. Is it on MBR?
 
Old 02-26-2002, 05:38 AM   #3
Bert
Senior Member
 
Registered: Jul 2001
Location: 406292E 290755N
Distribution: GNU/Linux Slackware 8.1, Redhat 8.0, LFS 4.0
Posts: 1,004

Rep: Reputation: 46
forget lilo

I stopped using lilo with Windows Me, because of the old 1024 cylinder problem, also the MBR (master boot record) of Windows desktop systems after Windows Me will not share the MBR.

If you do manage to install lilo on the MBR, you can be almost sure windows won't boot.

Try GRUB (Grand Unified Bootloader) from FSF. There are free versions around - just do a google search for grub. Basically, grub will boot any compressed image and has no problems with visible cylinders.

Also do a search on this forum for 'grub and Windows XP', or just 'grub and dual boot'. You'll find pages of stuff on this clever little program.

Post if it works!

Bert
 
Old 02-26-2002, 08:03 AM   #4
therion12
Member
 
Registered: Dec 2001
Location: chicago, IL
Distribution: Gentoo 1.4_rc1
Posts: 913

Rep: Reputation: 30
Yeah even though grub is more confusing that LILO to set up i have had no problems with it whatsoever so its gotta be working.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lilo doesnt start mjl3434 Slackware - Installation 10 12-29-2004 11:42 AM
Lilo bootup doesnt change afer running lilo zulfilee Linux - Software 7 12-17-2004 09:28 AM
Lilo doesnt update dsedov Slackware 6 05-12-2004 01:43 PM
Lilo doesnt show up on boot ? Vectrox Slackware 1 04-19-2004 09:56 AM
I screwed it up!!! LILO doesnt show up xous Linux - Software 5 08-02-2003 03:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration