LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-16-2001, 02:17 AM   #1
cc208
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2001
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question


I have set up linux the Mandrake 7.2b version. everything sounds ok in loading linux. and when i boot up to windoze 2000, it seems ok until comes to the GUI, AND PROMPTs to say"loading the personal settings" and playing the welcome sound wave. THEN go the infinte LOOP loading the personal setting. AS i guess. it is the path setting, when i add the linux partition. i think the logical drive letter(or partition id) is for the windoze 2000 is changed.
so anyone give me a hand will be greatly appreciate.
(and can i use linux fdisk to fix this problem??)
=============================================
#the lilo setting.
oot=/dev/hda
map=/boot/map
install=/boot/boot.b
vga=normal
default=windows 2000
keytable=/boot/us.klt
lba32
prompt
timeout=50
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz-smp
label=linux
root=/dev/hda9
vga=788
read-only
image=/boot/vmlinuz
label=linux-up
root=/dev/hda9
read-only
image=/boot/vmlinuz
label=failsafe
root=/dev/hda9
append=" failsafe"
read-only
other=/dev/hda1
label=windows 2000
table=/dev/hda
 
Old 02-16-2001, 04:00 AM   #2
CragStar
Senior Member
 
Registered: Oct 2000
Location: UK - Frome
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,081

Rep: Reputation: 47
It appears that you have a windoze problem, nothing to do with Linux unless you have instaled Linux on a seperate HD on /dev/hda (Master drive on the IDE 0). Have you?

You say that you can see load Windoze using LILO, in which case LILO would have done its job. I wouldn't use the Linux version of Fdisk to fix a windows problem.
 
Old 02-19-2001, 03:07 PM   #3
KevinJ
Member
 
Registered: Feb 2001
Location: Colorado Springs, CO
Distribution: Redhat v8.0 (soon to be Fedora? or maybe I will just go back to Slackware)
Posts: 857

Rep: Reputation: 30
Not a Linux problem

I agree. LILO is working correctly and there is nothing wrong with the Linux portion of your machine. You are having a problem with the Windows2000 installation. You can try to boot to the CD and go into recovery mode or if you have a Rescue Disk, which all really smart people do, then you can do a Windows2000 repair. Sounds like an application was recently installed into Win2000 and its trying to finish setting that up for the user logging on but is not able to do so.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BASH 2000 (windoze 2000 that is), or how i fell in love with the atomic bomb soylentgreen General 2 03-14-2005 11:23 PM
window managers fail to load on Suse 9.2 TheOneAndOnlySM Linux - General 0 02-11-2005 11:02 PM
Lilo.conf: can't boot windoze Cichlid Linux - General 6 12-31-2004 08:23 AM
My SuSE Firewall in CD fail to load chchua Linux - Security 2 10-09-2003 08:46 PM
Lilo and windoze slack-penguin Linux - General 7 06-12-2002 01:09 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration