LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-04-2008, 04:11 PM   #1
eantoranz
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Colombia
Distribution: Kubuntu, Debian, Knoppix
Posts: 1,982
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 83
Question ldap: ldap_bind: Invalid credentials (49) (using user migrated with padl)


hi!

I have uploaded users from a box to a ldap service using migrate_passwd.pl (only that script, no other).

The info is already in the ldap, but when I try to login to the directory using one of these users, I just get rejected.

Code:
ldapsearch -h 10.0.1.251 -b dc=fake,dc=domain,dc=com -W -x -D uid=ecarmona,ou=People,dc=fake,dc=domain,dc=co -s base objectClass="*"
Enter LDAP Password:
ldap_bind: Invalid credentials (49)
From slapcat
Code:
dn: uid=ecarmona,ou=People,dc=fake,dc=domain,dc=com
uid: ecarmona
cn: Edmundo
objectClass: account
objectClass: posixAccount
objectClass: top
objectClass: shadowAccount
userPassword:: e2NyeXB0fSQyYSQxMCR6ZFdieEp0aFBMWUtBL1BxcFFlSWx1V0I5dXVuUFllYW5
 ZUG1GU1RRZUl0eElFRWtGczhMRw==
shadowLastChange: 14071
shadowMax: 99999
shadowWarning: 7
loginShell: /bin/bash
uidNumber: 1008
gidNumber: 100
homeDirectory: /home/ecarmona
gecos: Edmundo
structuralObjectClass: account
entryUUID: 51231498-0efd-102d-93ed-7fc299d8e974
creatorsName: cn=root,dc=fake,dc=domain,dc=com
createTimestamp: 20080904184457Z
entryCSN: 20080904184457.774738Z#000000#000#000000
modifiersName: cn=root,dc=fake,dc=domain,dc=com
modifyTimestamp: 20080904184457Z
What am I missing? I'm sure the password I'm using is the password that I have in the box where the info came from.... so?

Thanks in advance.
 
Old 09-05-2008, 09:52 AM   #2
eantoranz
Senior Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Colombia
Distribution: Kubuntu, Debian, Knoppix
Posts: 1,982
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 83
Question

OK.... a little step forward.

I have being trying to load the users from a SLES 10 (unpatched, by the way) to an ldap service in an ubuntu 8.04 box. As an experiment I tried migrating the users from the ubuntu box itself... and it worked flawlessly! Now.... as another experiment, I copied the /etc/passwd and shadow from the SLES to the ubuntu box and tried with a modified migrate_passwd (that used this shadow instead of /etc/shadow) and then it broke again. That makes me think the problem is the way the SLES is creating the hashes of the passwords in /etc/shadow. Any ideas about it?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ldap_bind: Invalid credentials (49) pdrobe Linux - General 12 09-13-2012 02:41 AM
ldap_bind: Invalid credentials (49) on OpenLDAP server gergaholic Fedora 2 11-05-2007 03:23 PM
ldapadd returning ldap_bind: Invalid credentials (49) unixtech Linux - Server 7 06-01-2007 12:37 PM
LDAP_BIND: Invalid Credentials rupesh_pulikool Linux - Software 0 02-01-2005 01:27 PM
ldap_bind:Invalid credentials chintone Linux - General 0 12-06-2002 05:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:21 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration