LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-24-2005, 01:52 PM   #1
Ishkabibble
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Worcester MA
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 120

Rep: Reputation: 15
Kontact/Kmail not keeping SMTP settings


I'm having trouble with my outbox on my machine. I have a Toshiba 7140CT laptop with Mandrake 10.1 installed.

Every time I try to send an email, I receive an error. The only thing that corrects it is going into "Configure Kmail" under the security tab and asking it to "Check What the Server Supports." Even if I don't change a thing - just ask it to check, I click OK and it works OK for that email. Next email it's back to it's squirrly self.

Any help?
Thanks!
 
Old 02-24-2005, 02:10 PM   #2
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,760
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 77
Shot in the dark: did your permissions settings in your ~/.kde directory get munged up? This might prevent kmail from writing its settings permanently...
 
Old 02-24-2005, 02:12 PM   #3
Ishkabibble
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Worcester MA
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 120

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Doubtful, I haven't touched them. How do I check and what do I look for?
 
Old 02-24-2005, 02:53 PM   #4
bulliver
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Edmonton AB, Canada
Distribution: Gentoo x86_64; Gentoo PPC; FreeBSD; OS X 10.9.4
Posts: 3,760
Blog Entries: 4

Rep: Reputation: 77
Well, like I said, shot in the dark. If you haven't touched them then it is indeed doubtful this is your problem.

To be sure, a simple:
Code:
$ chown -R <your username> ~/.kde
...will make sure all the files are owned by you.

Maybe time to search bugs.kde.org? Also, it is not out of the realm of possibility that this is a problem on the server side.

If I was to troubleshoot this further, I would try using a different mailer (ie: mutt, thunderbird etc) and see if they can connect fine. Narrow down the problem as much as possible.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kontact/kmail gaetor Linux - Software 2 08-25-2005 10:59 AM
kontact - kmail bug.. captain skywave Linux - Software 0 04-10-2005 11:20 AM
problem browsing via kontact/kmail barrys Mandriva 1 11-22-2004 06:39 AM
Kmail/Kontact or my mailserver problem? duffboygrim Linux - General 0 05-21-2004 03:32 PM
kontact 0.8 / kmail 1.6.1 server Iridesce Linux - Software 3 04-07-2004 05:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:28 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration