LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-14-2005, 01:26 PM   #1
kurtjensen
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Mandrake 10
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Konquorer only starts for root and su users


I am setting up Mandrake 10.1 for my sister. I was currently trying to get a CF card reader to work when I discovered that Konquorer does not start when I log in as normal user.

When I click "home" t taskbar says "starting home" and then it goes away after a few seconds but nothing else happens. I also can not start Konquorer from command line with out logging in as SU. Root login acts normal.

I also installed Firefox and set file associations in Konquorer to use Firefox first as the main browser before working on the CF card reader. I can not think of anythng else that could have FUBR Konquorer. Changes in fstab should not effect it... Right?

Any guesses or definitive answers?
 
Old 01-14-2005, 02:19 PM   #2
Artanicus
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Finland
Distribution: Ubuntu, Debian, Gentoo, Slackware
Posts: 827

Rep: Reputation: 31
usually trying to start a program from a konsole will give you some errors if not succesful.. Any of those? I guess youd have mentioned em if they were helpful.. One possible thing that comes to mind is a faulty java plugin.. that has sometimes perved up my browsers.. Other than that, well then its a lib prob of some sort.. But the startup rrors would realy help moving on from the guessing.. (:
 
Old 01-14-2005, 03:05 PM   #3
Micro420
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Berkeley, CA
Distribution: Mac OS X Leopard 10.6.2, Windows 2003 Server/Vista/7/XP/2000/NT/98, Ubuntux64, CentOS4.8/5.4
Posts: 2,986

Rep: Reputation: 45
This problem has already been noted and fixed by Mandrake. Update your Mandrake 10.1 by running the Mandrake Control Center. You'll get a 300+ MB download to fix all this.
 
Old 01-15-2005, 01:47 AM   #4
kurtjensen
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2004
Distribution: Mandrake 10
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thumbs up

Thanks a bunch for the tip. I downloaded about 330mb worht of updates and now it all works great. Funny thing is that it fxed the prblems wth the CF card reader too.

Boy do I love Linux...
And I love the way the communty helps each other out....

Thanks again
 
Old 01-15-2005, 02:06 AM   #5
Micro420
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Berkeley, CA
Distribution: Mac OS X Leopard 10.6.2, Windows 2003 Server/Vista/7/XP/2000/NT/98, Ubuntux64, CentOS4.8/5.4
Posts: 2,986

Rep: Reputation: 45
Quote:
Originally posted by kurtjensen
Thanks a bunch for the tip. I downloaded about 330mb worht of updates and now it all works great. Funny thing is that it fxed the prblems wth the CF card reader too.

Boy do I love Linux...
And I love the way the communty helps each other out....

Thanks again
Glad you got it working! I was disturbed at first why I, and many others, had this problem at first. Be aware that I am a club member so I was the first to be able to download Mandrake 10.1 when it came out for club members only. I could not believe that Mandrake released a BIG bug like that! Fortunately they fixed it within a few days after the release so that was relieving to know that they were aware of the problems.

I see this question and problem a lot on other forums, too! I don't know if Mandrake now put the most recent updates into their downloadable CD ISO's, but I hope they did because this little error for Mandrake could turn away a lot of potential users.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GUI only starts as root xri Linux - Newbie 3 04-03-2005 11:14 AM
Eclipse 3.0 starts only as root netjack Linux - Software 1 03-16-2004 02:09 PM
modem only starts in root twcinpa Linux - General 2 12-08-2003 12:41 AM
Konquorer fonts LinuxLala Linux - Software 2 12-04-2003 11:39 AM
x only starts as root kaise Linux - General 4 11-04-2002 06:08 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration