LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-15-2009, 12:39 PM   #1
Magsol
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2005
Location: Georgia
Distribution: Ubuntu / Leopard / WinXP
Posts: 23

Rep: Reputation: 15
Kismet finds networks but no clients


I've done some searching around the web and on these forums and haven't found anything to address my problems, so hopefully I won't get hit with too many RTFMs (though it's always possible I missed something)

I have Ubuntu installed on my MacBook (second generation, Core 2 Duo...not the uber-slick newest version but the one before that). I'm using an atheros driver: ath9k. I'm trying to configure the laptop for wardriving, but I can't seem to get kismet to cooperate.

Kismet appears to be working just fine when I fire it up, as it displays a rather lengthy list of all the networks it finds in proximity, but the data seems oddly incomplete. For example, on the main screen, nothing ever appears under the "Flags" column, and "IP Range" and "Size" never change from their respective defaults of "0.0.0.0" and "0B".

Furthermore, when I ask for a list of clients from a particular network, it's always empty. Now I'm certainly open to the possibility that, since it is business hours, maybe there's no one home and everyone took their laptops with to work. But this still seems odd.

Additionally, when I inspect a particular network - doesn't matter which, they all show up the same - even though packets are being captured, they are ALL of the LLC type; no data, crypt, weak, or dupe IV packets.

Within my kismet.conf file, I have "source=ath5k,ath0,atheros" listed, since kismet does not seem to recognize ath9k. I don't know if this could possibly be the source of the problem, but it's worth mentioning.

Help in getting kismet to function properly would be most appreciated! Thank you!

Last edited by Magsol; 01-15-2009 at 12:41 PM.
 
  


Reply

Tags
atheros, kismet, macbook, ubuntu


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Linux clients for three top P2P networks LXer Syndicated Linux News 0 03-20-2008 02:30 PM
Can't use wireless networks after running kismet. redrum781 Linux - Wireless Networking 2 04-16-2006 05:28 PM
Atheros dlink pcmcia card, kismet does not detect any networks. jimdaworm Linux - Hardware 2 03-28-2006 12:51 PM
YUM finds 4 updates while up2date finds 29? guest Linux - Newbie 3 03-15-2005 09:01 PM
Gaim 0.71: pkg-config finds 2.2.3, ./configure finds 2.2.1 GreenPenInc Linux - Software 3 10-23-2003 08:00 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:31 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration