LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-26-2005, 06:34 AM   #1
erik_wout_ew2
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 26

Rep: Reputation: 15
kdm: IO Error in XOpenDisplay


Hi,

Something *really* weird is going on here.

When I boot up, everything works normal, and I come into my desktop.

But when I log out, I get to tty1 and stay there. X doesn't come back !

and when I try to stop or restart KDM, I get an error (while stopping KDM)

I found the following in the logs:

Code:
Jun 26 11:00:35 linux kdm: :0[7277]: IO Error in XOpenDisplay
Jun 26 11:00:35 linux kdm[7000]: Display :0 cannot be opened
Jun 26 11:00:35 linux kdm[7000]: Unable to fire up local display :0; disabling.
When I use CTL-ALT-BACKSPACE, X normaly restart (and I see KDM). What am I doing wrong?

I use Gentoo Linux, with the ATI closed source drivers (fglrx loaded on bootup)

Could anybody help? Thanks.
 
Old 06-26-2005, 06:37 AM   #2
erik_wout_ew2
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Re: kdm: IO Error in XOpenDisplay

PS:

Quote:
Originally posted by erik_wout_ew2
[B]Hi,

and when I try to stop or restart KDM, I get an error (while stopping KDM)
I ment here, when I logged out. When I restart KDm when everything is still working, it acts normal.
 
Old 09-30-2010, 11:26 AM   #3
bino_linux
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2010
Posts: 18

Rep: Reputation: 0
Did you ever get an answer to this? I am experiencing the same issue right now.
 
Old 10-03-2010, 08:09 AM   #4
erik_wout_ew2
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 26

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I guess I did solve this, but since it was 7 (!) years ago, I can't really remember what I did. It probably has something to do with using closed source drivers. Maybe it helps when you don't start up in frame-buffer mode? I'm sorry but don't have any more info atm.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDM Theme manager error nolimitz Linux - Software 2 08-18-2005 10:17 PM
XOpenDisplay() fails JohnCain Programming 1 01-26-2005 11:42 PM
slackware10.0 kdm error micahforbrains Slackware 2 06-26-2004 01:13 AM
can't boot: IO Error in XOpenDisplay jeffreybluml Linux - Newbie 0 06-11-2004 07:41 AM
Headless, error on XOpendisplay chrismcnally Linux - General 0 03-20-2004 12:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:04 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration