LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-08-2003, 10:06 AM   #1
mrtwice
Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: xubuntu 8.10
Posts: 225

Rep: Reputation: 31
Angry kde system bell only works for root


I have been having some sound issues lately. I thought I had solved them, but I have not.

Right now, I get sound when I use the KDE test sound feature. However, I don't get any kind of beeping either from the console or from system bell test in the kde setup menu.

However, that only happens when I am using kde as a regular user. As root, it all works just fine. Any suggestions?
 
Old 07-08-2003, 11:11 AM   #2
tangle
Senior Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Smithville, TN
Distribution: Slackware
Posts: 1,745

Rep: Reputation: 71
I think that you need to change the permissions on the device file (chmod 777 /dev/<device name>).
 
Old 07-08-2003, 11:21 AM   #3
mrtwice
Member
 
Registered: Feb 2002
Distribution: xubuntu 8.10
Posts: 225

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Thank you for your response, but I guess I wasn't clear enough.

First, my device settings are 666 for /dev/dsp. I can get sound through the arts server just fine (enabled on startup by kde).

I can also get system beeps when I have just a console (no X) for both regular users and root. It just doesn't seem like KDE is even sending a system alert. I have tried the test button and also hitting backspace in a console window (which normally produces a beep) both to no avail.

<---------------------update------------------------------>

I have detemined that it is a kde configuration setting that is messed up. Also, system notifications for root have stopped working as well.

See this thread for my new post:

http://www.linuxquestions.org/questi...threadid=70999

Last edited by mrtwice; 07-08-2003 at 12:59 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
centos 4.2: terminal bell works remotely, but not locally hawarden Linux - General 2 10-28-2005 03:39 PM
aterm: display bell and audio bell hallamigo Linux - Software 4 05-02-2004 01:00 AM
No sound system bell-9.2 akihandyman Mandriva 1 02-11-2004 07:34 PM
No sound aRTs and system bell(mdk9.2) akihandyman Mandriva 0 02-09-2004 03:26 PM
System Bell quit working in KDE falcon56215 Linux - Software 2 10-22-2003 03:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration