LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-26-2004, 04:49 AM   #1
Electronkz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Punta del Este, Uruguay
Distribution: Fedora
Posts: 176

Rep: Reputation: 31
Kde Menu Editor Doesnīt Apply Changes!!


Hi, I really hope someone here can help me out fixing this,
[U]The Problem[U]
Kde Menu Editor doesnīt apply the changes, i save, then it shows a pop-up windows displaying "updating configuration" and all goes perfect, but when i go to kde menu 99% of the changes arenīt there, i tried loggin out, even rebooting the computer, but no luck
[U]General Information[U]
Fedora Core 2 Linux Kernel: 2.6.5-1.358 Kde: 3.2.2-6 Red Hat
[U]What i had tried with no luck[U]
1) I erased the ~/.config folder but no luck
2) I erased all the /var/tmp/kdecache-user (each folder of different users), and i tried to create a new one using "kbuildsycoca" but with no luck
[U]Output for: kbuildsycoca (as normal user)[U]
Code:
 [electronkz@localhost tmp]$ kbuildsycoca
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...
Invalid entry (missing '=') at /usr/share/control-center-2.0/capplets/gpilotd-control-applet.desktop:2
[U]Ouput for: kbuildsycoca --menutest (as normal user)[U]
Code:
 [electronkz@localhost tmp]$ kbuildsycoca --menutest
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...
Reusing existing ksycoca
Programming/More Programming Tools/     kde-kwrite.desktop      /usr/share/applications/kde/kwrite.desktop
Programming/More Programming Tools/     kde-kbabeldict.desktop  /usr/share/applications/kde/kbabeldict.desktop
Programming/More Programming Tools/     kde-umbrello.desktop    /usr/share/applications/kde/umbrello.desktop
((((#fills the screen with .desktop files and their location))))))
[U]Output for kbuildsycoca --menutest (as root)[U]
Code:
[root@localhost tmp]# kbuildsycoca --menutest
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
Warning: kbuildsycoca is unable to register with DCOP.
kbuildsycoca running...
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...

[root@localhost tmp]# Mutex destroy failure: Device or resource busy
ICE default IO error handler doing an exit(), pid = 6662, errno = 0
[U]Other Ouputs[U]
The Output for ~./config/menus/applications-kmenuedit.menu this file is very large, so i didnīt write it here(if you need just ask, and i send it you somehow)
Some things that come to my attention on that file is the it finish list with the tag <NotDeleted/> and it doesnīt seems to have have the properly filenames in order at least that is what it seems to me
[U]Finally[U]
Itīs 5:36 AM in Uruguay(my Country) i have been trying to fix this all night, with no luck

Plus this is the second time i write this thread, because the first time, i was trying to create a web_page on geocities to post the output of the ./config/menus/applications-kmenuedit.menu but for some f#$%# reason F#$# Geocities didnīt erased the old index.html and i try to open one of those F#$%# "user_friendly wizards for creating web_pages_posted on geocities" and guest what?? Mozilla Crashed !!!
And i Have to write all this thread again
But Anyway I hope that you the reader of this thread could help me out with this F#$%& problem, Thanks In Advance, and thanks for your time.
|||Electronkz||||
Ps: This Problem Was posted before, abd there are some sites that talks about this problem(bug), but i write this, becuse those things didnīt worked for me
If you need any more information just tell me,
Thanks
 
Old 07-26-2004, 10:35 AM   #2
Electronkz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Punta del Este, Uruguay
Distribution: Fedora
Posts: 176

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Ok, Problem Fixed.
Just Erased ~/.config and ~/.local folders, then i logged out, logged in, open kde menu edit and now it works,
Before i only erased one folder(~./config or ~/.local), but it seems that i needed to erase both.
PS: If you are reading this because you have the same annoying problem, donīt worry about erasing the folders i mentioned above, they will be created automatically next time you log in.
Regards,
|||Electronkz|||
Linux Registered User #344616
 
Old 07-26-2004, 10:54 AM   #3
Electronkz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Punta del Este, Uruguay
Distribution: Fedora
Posts: 176

Original Poster
Rep: Reputation: 31
ARRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itīs me again,
Some sub-menus are dissapearing, i donīt have a clue of what is going on!!!
I losted my server submenu, if anyone of you could please tell me what can i do, to make it appear again?Ą?? And fix this F#$%# problem
Thanks
Now i removed my ~/gnome and ~/gnome2 folders just in case this is what it is causing the problem, but i donīt have any clue of what is going on
 
Old 08-10-2004, 11:05 AM   #4
FragInHell
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney Australia
Distribution: Redhat, Centos, Ubuntu
Posts: 282

Rep: Reputation: 45
Electronkz

Hi I'm having the same problem, I recently made a post, but unfortunately no luck. I'll try removing the local and config dirs. I too I'm using the same O/S and kernel level.
 
Old 08-10-2004, 12:29 PM   #5
FragInHell
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney Australia
Distribution: Redhat, Centos, Ubuntu
Posts: 282

Rep: Reputation: 45
Well I know its not much help to but this solved my problem. I deleted ~/.config and ~/.local and logged off and then back on and was then able to create and save new menu items. Has any one else come across this in Fedora 2 ?
 
Old 08-14-2004, 02:59 PM   #6
Avix
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally posted by FragInHell
Well I know its not much help to but this solved my problem. I deleted ~/.config and ~/.local and logged off and then back on and was then able to create and save new menu items. Has any one else come across this in Fedora 2 ?
well, I'm haveing that same problem myself, finnaly gave up in GNOME because it was all but impossible to edit menus, now the same from KDE. I'll the deleting foldingers thing and report back
 
Old 08-14-2004, 03:04 PM   #7
Avix
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
so far, so good, deleted those 2 folders, made some deletions, saved, went and looked and they were gone, didn't even have to restart or log out
 
Old 08-14-2004, 04:16 PM   #8
Avix
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
nope, still crapola.. sometimes it saves, sometimes it doesn't and when you delete those folders it resets it all back to where you started with all changes lost.

and even in root the editor shows menu parts that don't show up when you click on the menu.
 
Old 08-15-2004, 07:59 AM   #9
FragInHell
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney Australia
Distribution: Redhat, Centos, Ubuntu
Posts: 282

Rep: Reputation: 45
Avix,

sorry to here your still having problems. mines seams to be sorted now since I did that I can now change my menu. Can I suggest you try deleting those files and from single user mode, then bring the system up, I'm jst guessing but maybe it caches them or some think. I did mine from the command line (level 3) and then brought the system upto level 5 (starts KDE) so you could try it from single user mode to be sure. ?
 
Old 08-31-2004, 08:25 AM   #10
Electronkz
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Punta del Este, Uruguay
Distribution: Fedora
Posts: 176

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Well, i know a long time passed, but i will post it in case you, or other people have the same problem.
I think that the bluecurve on Fedora Core 2 is causing this problem, because Gnome And Kde share the menu configuration(new feature) but it has some bugs.
If you have this problem, first try the doing what the above messages tell you.
If the problem persist you can do, what i did as last resort.
I reinstalled FC2, WiThOuT gnome, plus i downloaded the kde rpms from kde.org and i installed theme myself.
Problem Solved!! .
I know that it is not the best solution, it $ucks , but it works.
Good luck!
 
Old 08-31-2004, 05:26 PM   #11
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Im running Suse 9.1 - but my menu is mangled. It has duplicates and links that dont work and all sorts of junk. I tried deleting .config and .local (and restarting) but that didnt help. Any other ideas?
 
Old 10-02-2004, 01:39 AM   #12
craigl
Member
 
Registered: Jan 2004
Distribution: PCLinuxOS .93, Puppy
Posts: 82

Rep: Reputation: 15
There apparently is a bug in KMENUEDIT because when i filed mine there were many others related
to it. In root, KDE will accept changes made with kdemenuedit (for me, anyway). When done in normal
user mode, the changes will not stick. I downloaded Gnucash and created a menu item with kdemenuedit and was able to install the link under the "office" tab. No problem. BUT...as normal user, I have 5 gnucash entries listed under "Applications" tab. I can delete them, apply (save) changes, and when I log back on, there they are. Actually, yesterday I had 4 gnucash entries under "Applications", but today there appeared one more. Really, this is not acceptable. What is a desktop manager for if you can't manage your desktop?
Why does KDE release a product without fixing a feature which allows you to place a newly
downloaded and installed program where you want it and with the icon you choose?
Why should you have to jump through hoops by deleting files? I've not read one post that fixes this.
There are many bug reports listing the same thing at KDE.org and most of them say "UNCONFIRMED".
It isn't just Suse. I am using SimplyMepis 2004.02 with KDE 3.2.3 and mine's broken, too. I think if you
have a problem with your KDE, you should file a bug report. Remember, "the squeaky wheel gets the
grease". Maybe if they get 10,000 bug reports, they'll fix it. I also don't want to upgrade/re-install a new
version of a distro every 10 days just to fix stuff like this. Lately, I haven't been USING Linux. All I do is
PLAY with it and read forums.
 
Old 10-02-2004, 06:43 AM   #13
craigs1987
Member
 
Registered: May 2004
Location: England
Distribution: SuSE linux 10.0 OSS
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
I'm running SuSE 9.1 with KDE 3.2.1 and my menu editor is running fine.
 
Old 10-11-2004, 05:40 PM   #14
MasterPatricko
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Location: Scotland
Distribution: openSUSE
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
Im just configuring the menus by hand now ... gave up on KMenuEdit
 
Old 10-12-2004, 02:27 PM   #15
FragInHell
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney Australia
Distribution: Redhat, Centos, Ubuntu
Posts: 282

Rep: Reputation: 45
Humm that would be a handy tip to know - how do you do that ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE menu disappeared after using Menu editor lizard99 Linux - Software 5 09-15-2006 11:36 PM
KDE Menu Editor does not work in Suse 9.1 KDE 3.2 maneeshsethi Linux - Software 11 11-25-2004 11:15 PM
kde menu editor FragInHell Fedora 3 08-10-2004 12:32 PM
Where is the KDE "menu editor" or the actual menu located in KDE 3.1? GoSTaRnE Linux - General 3 05-23-2004 09:37 AM
KDE Menu Editor lungguy Linux - Software 1 11-27-2003 04:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:56 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration