LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   KDE don't start (only failsafe) (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/kde-dont-start-only-failsafe-376006/)

hifi25nl 10-23-2005 09:42 AM

KDE don't start (only failsafe)
 
I have linux Debian (kanotix) upgraded to today.
After the last upgrade I cannot start KDE. Every time the system switch back to login screen.
If I select failsafe, I can login to KDE with the following error message:

***
xset: bad font path element (#70), possible causes are:
Directory does not exist or has wrong permissions
Directory missing fonts.dir
Incorrect font server address or syntax
startkde: Starting up...
***

If I start X from a console I receive the following messages:

***
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_clip.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_norm.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_xform.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/extensions/libGLcore.a:m_debug_vertex.o": No symbols found
Skipping "/usr/X11R6/lib/modules/fonts/libspeedo.a:spencode.o": No symbols found
Warning: font renderer for ".pcf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pcf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pcf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".snf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf.Z" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".bdf.gz" already registered at priority 0
Warning: font renderer for ".pmf" already registered at priority 0
QImage::convertDepth: Image is a null image
QImage::smoothScale: Image is a null image

anda also
Could not init font path element /usr/X11R
/lib/X11/fonts/Speedo removing from list!

***

I have tried to use "fix-fonts" as susggested on the kanotix forum, but the problem persists.

With failsafe login all is working fine!

I have also created a new user, but also in this case I have the same problems.

How can I fix this? Yes, there is this error message about fonts, but I am not sure that is this the real problem.

Piero

dracolich 10-24-2005 06:32 PM

Right, font errors usually don't prevent KDE from starting. The errors about libGLcore might, though. What kind of video driver have you been using before you upgraded? If it's one that's not included with xorg and is not part of the distro then you might need to reinstall or update that driver.


All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.