LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Software (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/)
-   -   KDE crashes on start, so does any KDE app... (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/kde-crashes-on-start-so-does-any-kde-app-257072/)

asdfjkl 11-19-2004 08:56 PM

KDE crashes on start, so does any KDE app...
 
Hello. My problem is thus: I was installing a new iconset for kde, and it literally killed kde on the spot (it was gorilla icons, I believe). Anyway, I was not too concerned (I don't use KDE much), but it caused all KDE applications to fail. Here's my message from a KDE app run from GNOME:

Code:

dude@linux1:~$ kword
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kdecore (KIconLoader): WARNING: Icon directory /home/dude/.kde/share/icons/crystal/ group  not valid.
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
QPixmap: Cannot create a QPixmap when no GUI is being used
kbuildsycoca running...
kdecore (KIconLoader): WARNING: Icon directory /home/dude/.kde/share/icons/crystal/ group  not valid.
kword: art_render_gradient.c:337: art_render_gradient_linear_render_8: Assertion `(stops[ix-1].offset <= offset_fraction + 1e-6) || ((stops[ix].offset > (1.0 - 1e-6)) && (offset_fraction < 1e-6 ))' failed.
KCrash: Application 'kword' crashing...
kdecore (KIconLoader): WARNING: Icon directory /home/dude/.kde/share/icons/crystal/ group  not valid.
drkonqi: art_render_gradient.c:337: art_render_gradient_linear_render_8: Assertion `(stops[ix-1].offset <= offset_fraction + 1e-6) || ((stops[ix].offset > (1.0 - 1e-6)) && (offset_fraction < 1e-6 ))' failed.

I know the problem is about the KIconLoader, and I know that it's the icon set that is the problem...Basically, how can I change the icon set without booting KDE, e.g., in a file somewhere?

Oh, and KDE works fine with other users.

foo_bar_foo 11-20-2004 01:04 AM

it really just a bug in
libart_lgpl

they should be handeling the error of funky user image input better than just using assert or whatever to kill the entire thing !

but on a user level try editing
~/.kde/share/config/kdeglobals

down a ways is an icon setting
try something safe like
[Icons]
Theme=crystalsvg


if you can't get it going try deleting .kde folder altogether and see if it wil start and give you the config wiz

also if you feel like it file a bug report with libart_lgpl and tell them a simple icon killed all of kde dead

asdfjkl 11-20-2004 10:16 AM

Thank you very much, that worked perfectly.

ukdrifter 04-18-2006 03:19 AM

Hi guys,
Tried all these with no joy,I will reinstall its easier.cheers


All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.