LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-17-2003, 03:11 PM   #1
andrewb758
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Columbus, OH USA
Distribution: Debian unstable
Posts: 63

Rep: Reputation: 15
k3bsetup run, now system won't boot


I was burning a CD today, and I had some trouble, so as a troubleshooting step I ran k3bsetup. This has created more trouble for me. When I ran it, I unchecked the modify fstab box so that it wouldn't mess up supermount (I am running Mandrake 9.1), but I allowed it to make permissions changes to executables and everything else it does. Now, my system outputs this and hangs (it should be noted that bootsplash is turned off):

LILO 22.4.1 Loading 2420-1custom...............
BIOS data check successful
Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel
INIT: version 2.84 booting
mount: only root can do that
grep: /proc/cmdline: No such file or directory
Setting default font (lat0-16): [ OK ]

Booting, please wait...

Welcome to Mandrake Linux 9.1
Press 'I' to enter interactive startup

Running DevFs daemon [ OK ]
mount: only root can do that

<< system hangs>>

It appears to me that only root is being allowed to mount filesystems. Can anyone help me change that back? Help would be much appreciated. Thanks in advance.
 
Old 09-17-2003, 06:20 PM   #2
teval
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Toronto, Canada
Distribution: Gentoo
Posts: 720

Rep: Reputation: 30
Post up your fstab

/etc/fstab

if you can 't access it, try using a knoppix CD or something of the sort (like a boot floppy, bootdisk.com I beleive)

Also... post up what arguments lilo passes to your kernel.
 
Old 09-18-2003, 06:52 PM   #3
andrewb758
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Columbus, OH USA
Distribution: Debian unstable
Posts: 63

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I discovered that /bin/mount had UID 501 (me) as its group and owner, as opposed to root. After changing that the system booted fine. Thanks anyway!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with k3bsetup rje_NC Linux - Software 1 12-24-2004 12:54 PM
Cannot run k3bsetup mooreted Slackware 9 12-01-2004 02:21 PM
Can't run k3bsetup on Redhat 9 jc36 Linux - Software 2 08-16-2004 04:15 AM
Need to run system-config-sound after every boot too make sound work in FC2 jrbiochem Linux - Hardware 11 08-04-2004 07:08 AM
k3bsetup is not installed!! Hammett Linux - Software 4 11-16-2003 08:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration