LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-04-2010, 02:10 PM   #1
deibertine
Member
 
Registered: Mar 2009
Posts: 222

Rep: Reputation: 30
Unhappy Issue upgrading VIM 6.3 to 7.2


Hi all,
I'm trying to upgrade my vim to 7.2.
Did an rpm check and have downloaded the package package vim-7.2-8.1.
But then upon installing, it give me this "package vim-7.2-8.1 is already installed" which I guess to me it has been successfully installed.
However when I start vim, it is still on version 6.3.
Can someone please advise on how to correct this properly?
Cheers,
DB :D
 
Old 05-05-2010, 03:20 AM   #2
stuart_cherrington
Member
 
Registered: Aug 2008
Location: Get back in your Cube Unix Boy!
Distribution: rh5, oel5, debian etch, solaris
Posts: 228

Rep: Reputation: 36
Have you tried de-installing the 6.3 version, checking rpm database and installing the 7.2?
You don't say what OS you're on but can you use 'locate vim' to find out how many there are installed, its possible the RPM database is corrupt so locate will help you find them and check there versions.

HTH

STuart.
 
Old 05-05-2010, 05:00 PM   #3
deibertine
Member
 
Registered: Mar 2009
Posts: 222

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Quote:
Originally Posted by stuart_cherrington View Post
Have you tried de-installing the 6.3 version, checking rpm database and installing the 7.2?
You don't say what OS you're on but can you use 'locate vim' to find out how many there are installed, its possible the RPM database is corrupt so locate will help you find them and check there versions.

HTH

STuart.
I have CentOS 4.7. I have located vim to my entire system ans here's what I found (attached). I have tried uninstalling vim 6.3 and installed 7.2 but after wards it gave me this error: vim: /lib/tls/libc.so.6: version `GLIBC_2.4' not found (required by vim) so did the install through yum and gave me this:
yum install glibc
Setting up Install Process
Setting up repositories
update 100% |=========================| 951 B 00:00
base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00
addons 100% |=========================| 951 B 00:00
extras 100% |=========================| 1.1 kB 00:00
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do
Linux version 2.6.9-78.ELsmp (mockbuild@builder10.centos.org) (gcc version 3.4.6 20060404 (Red Hat 3.4.6-10)) #1 SMP Thu Jul 24 23:54:48 EDT 2008

Please advise.
Attached Files
File Type: txt vimlocate.txt (151.1 KB, 6 views)
 
  


Reply

Tags
vim


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Switching from vim to vim -g from inside vim iDragoon Linux - Software 4 05-15-2009 12:46 PM
Editor comparison: vim VS vim-lite, Cleaning vim Ruler2112 *BSD 4 04-13-2009 05:26 PM
Does ViM represent a security issue? Leonid.I Fedora 5 10-07-2008 09:00 PM
keyboard problem in vim after upgrading to etch gregmcavoy Debian 6 02-11-2007 08:05 PM
Linux Upgrading Issue winmelnx Linux - General 4 02-06-2003 12:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:58 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration