LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-17-2002, 11:15 AM   #1
Jamin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Whitby, UK
Distribution: Mankdrake 8.1
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
Internet Connection Help


Hello there, just after a bit of help regarding Internet connection on Mandrake 8.1

Installed OS, using a Serial port V90/56kbps modem, I've created the Dial-up connection which connects, logs on to the network (or so it says) and then I can't get Konqueror or Netscape to use the connection, they just say the the host is unreachable.

The connection i'm trying to get working is a Freeserve account which works fine under WinXP, I've also tried using a Virgin dialup 'cos I have the DNS name and DNS Servers which I entered and still got the same response under the Virgin dialup.

Any clues of where to look next??

I used PAP authentication, Dynamic assigned IP etc but still no joy.

Any help will be appreciated, I'm wanting to try and use Linux as my main OS but have this one little stumbling block to get over first.

Ta

Jamin
 
Old 03-17-2002, 11:26 AM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164
Dial in, open one of the terminals
su
(type root password)
ifconfig
route
and send here results of the commands,.
 
Old 03-17-2002, 11:46 AM   #3
Jamin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Whitby, UK
Distribution: Mankdrake 8.1
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Results below

Thanks...

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:B4:BF:5D:59
inet addr:192.168.0.99 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:47 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:100
RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:4485 (4.3 Kb)
Interrupt:10 Base address:0xf000

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:308 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:308 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:27881 (27.2 Kb) TX bytes:27881 (27.2 Kb)

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:62.137.82.85 P-t-P:195.92.66.147 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:4 errors:1 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:64 (64.0 b) TX bytes:97 (97.0 b)

route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
195.92.66.147 * 255.255.255.255 UH 0 0 0 ppp0
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
127.0.0.0 * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
 
Old 03-17-2002, 12:38 PM   #4
finegan
LQ Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Dublin, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 58
Agh, you're default route to the outside world according to your table is the ethernet card. Weird. Try:

ifconfig eth0 down

and then dial-in again.

Cheers,

Finegan
 
Old 03-17-2002, 02:20 PM   #5
Jamin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2002
Location: Whitby, UK
Distribution: Mankdrake 8.1
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Done it

Thanks for the advice guys,

I tried taking down the eth0 interface but unfortunatly didnt work, It pointed me in the right direction though that it was trying to access the web via that, as it was a couple of hour old install I thought the easiest thing to do was grab a beer from the fridge, take the NIC out and do a quick reinstall.....the rest is history as I'm typing in Konqueror as we speak!!

Does anybody else have the problem that when they close the cd tray on the drive the cat tries to attack it and then mawls the front of the drive with velociraptor like claws??

Thanks again

Jamin
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow Internet Connection when Connecting to Internet on Browsers lennysokol Linux - Networking 8 04-09-2011 05:29 PM
Nic card -> cable internet modem no internet connection zeshan_b Mandriva 21 09-26-2004 12:48 PM
Messed up my internet settings (NO internet connection) :( Almazick Linux - Networking 2 09-08-2004 01:05 PM
My internet apps cannot detect my internet connection esthon_wood Mandriva 5 08-30-2004 09:38 PM
i can get internet connection in windows but in LINUX there is no connection ruzvay Linux - Networking 2 06-08-2004 08:02 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration