LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-14-2002, 01:27 PM   #1
Havok
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Location: 'puter land
Distribution: Mandrake 8.1
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Installs, but will not boot


Im am just a stupid windoze user .. but I want to get into Linux, so I bought Mandrake 8.1 ... I installed it, and everything worked ... I set up a user and made a root password ... then it told me to remove the boot media and restart .. so i did ... and after the mem check nothing .. the bios asks for the boot disc ... HELP please
 
Old 02-14-2002, 02:01 PM   #2
taz.devil
Senior Member
 
Registered: Nov 2001
Location: Wa. State
Distribution: Slackware
Posts: 1,261

Rep: Reputation: 45
Sounds like LILO or GRUB didn't get installed when you installed everything else. They are two different boot loaders. You need one or the other (or a second party one like Boot Magic) in order to boot Linux. For all of the trouble it was to install, you can try to install just the boot loader by booting off of the bootdisk that it had you create OR as I usually do, just reinstall making sure I get my mistake corrected. I hate the mess and am too neurotic to not do everything full-on or not at all! LOL
 
Old 02-14-2002, 02:13 PM   #3
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
goodbye my coney island baaaaaaaaybeeeeee

i'd hazard a guess that you set lilo to install in the partition and not the MBR? if there's nothing useful in the MBR then the bios would fall through, and ask for a disk.... if you can get into the system using rescue mode on the cd's, then you could change boot=/dev/hda(some number) to just boot=/dev/hda in lilo.conf but then if you've not got into it yet, i'd just reinstall IF i guessed right...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD won't boot after clean OS installs. Unfixable MBR? Guivre Linux - Hardware 1 04-22-2005 09:24 PM
installs of fedora and lycoris boot to grub prompt mrtessster LinuxQuestions.org Member Success Stories 2 08-16-2004 07:01 PM
Mandrake 9.2 installs, but won't boot Doon124 Linux - Newbie 2 04-16-2004 09:25 AM
Preparing for dual boot installs class_struggle Linux - Newbie 4 11-29-2003 05:04 AM
Slackware 8.1 installs OK but doesnt boot properly del Linux - Newbie 6 05-19-2003 06:46 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:41 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration