LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-27-2003, 05:09 PM   #1
christer
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Utah
Distribution: Red Hat 9
Posts: 131

Rep: Reputation: 15
Installation problems


Ok, I'm still somewhat new so these questions may be considered retarded. Just help me out...

I just tried installing a bunch of different packets. Well, I don't think that any of them worked. Example One:

I tried installing Xine.

I got the .tz and unpacked it into a directory.
./config
make install

instructions at this point say to check /etc/ld.so.conf for /usr/local/bin (which I added) and then:

ldconfig

At this point I get 'command not found'. Can someone help me out?

Also, if I drop to a terminal & try to 'telinit 3' to exit X and run command only I get the same error 'command not found'.

Am I missing a line in a .conf file someplace that finds these files for me? Someone give me some pointers.
 
Old 09-27-2003, 05:38 PM   #2
megaspaz
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: Silly Con Valley
Distribution: Red Hat 7.3, Red Hat 9.0
Posts: 2,054

Rep: Reputation: 46
not sure. i've never installed xine by using ./configure, make, make install. i always build rpms out of the tarball. basically, su into root and then use this command when you're in the directory where the xine tarball is in:

rpm -ta xine*.gz

rpms will be built in /usr/src/redhat/RPMS
 
Old 09-27-2003, 06:52 PM   #3
christer
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Utah
Distribution: Red Hat 9
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
I ran 'rpm -ta xine<file version>.tar.gz & it tells me:

-ta: unknown option.

I'm using RH9 if that helps...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installation problems Garibaldi3489 Slackware 8 01-27-2005 02:34 AM
installation problems marccu Linux - Newbie 14 09-28-2003 07:01 AM
Installation problems dmo2k99 Linux - General 2 07-05-2003 04:41 PM
Mandrake 9.0 Installation Problems: X-Server, GUI Problems? chromelocust Linux - Software 4 03-21-2003 02:59 AM
Installation Problems loran Linux - Software 16 03-03-2003 08:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:48 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration