LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-06-2002, 09:15 AM   #1
CestusGW
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Carleton University, Ontario, Canada
Distribution: Free yourself from distributions! Source is where it's at
Posts: 40

Rep: Reputation: 15
Question Incorrect Modem Identification


i recently placed Mandrake Linux 8.1 onto my Asus A7V-266E box w Athlon XP 1600
i have a 56k usr internal PCI modem
i placed QNX 6.1 on this system b4 using Linux, and QNX had no qualms about using my modem. For those who dont know, QNX most certainly CANNOT use winmodems. Plus I paid $100 for my modem, so I am quite certain that it is a hardware modem.
In any case, Linux keeps telling me that my modem is busy whenever i try to use it. When i use Control Center, im informed that I have a winmodem by Linux. I know this is not the case however. How can I stop autodetection (or remove prev config) of my modem under Linux, and force it to accept my Hardware modem?

Greg W

 
Old 04-06-2002, 08:26 PM   #2
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,568

Rep: Reputation: 164Reputation: 164

Use HardDrake and delete the previous configuration of your modem or turn kudzu on to detect your new modem and delete old config.
 
Old 04-08-2002, 04:01 PM   #3
CestusGW
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Carleton University, Ontario, Canada
Distribution: Free yourself from distributions! Source is where it's at
Posts: 40

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i have been unable to determine how to delete my configs from startup
using setserial i discovered the i/o (0dx000 i think) and irq (5) on my modem.
during boot, i get a message saying
"/dev/ttyS4 is (oxd000) is a 16550A (irq 5)"
i think this would mean some form of detection
but my modem is on COM port 3, aka ttyS2 if im not mistaken
could someone clarify this for me? is the modem getting incorrectly autodetected?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Processor Identification?? trey85stang Linux - Hardware 3 09-29-2005 01:15 AM
Incorrect Mouse, Incorrect Keymap, and Trapped in X Kenji Miyamoto Debian 8 08-24-2005 03:42 PM
applications identification mili General 1 06-22-2005 06:55 AM
Chipset Identification Drake88 Linux - Hardware 1 04-28-2004 02:29 AM
RPM Identification shooter Linux - General 1 02-09-2002 05:40 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration