LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-13-2006, 09:10 AM   #1
144419855310001
Member
 
Registered: Apr 2006
Distribution: ubuntu 7.04
Posts: 219

Rep: Reputation: 30
Ices 0.4 problem


I am trying to use ices0.4 with icecast 2.3.1 to stream MP3s.
However, after I have started icecast, when I try to start ices, I get this error.

Does anyone know what's wrong?

...how can I get ices to "login"?

Quote:
[root@xyz]# ices -F /root/playlist.txt
Logfile opened
Playing /root/track1.mp3
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Error during send: Mount failed on http://127.0.0.1:8000/ices, error: Login failed
Too many stream errors, giving up
Ices Exiting...

Last edited by 144419855310001; 09-13-2006 at 09:12 AM.
 
Old 09-14-2006, 07:55 PM   #2
BogusTrumper
Member
 
Registered: May 2006
Posts: 77

Rep: Reputation: 15
It's not usually sufficient to just specify a playlist when you're running ices; you've got to specify your hostname, your host port, and host password. If I remember correctly, the defaults (hostname/password etc) in icecast don't perfectly match the defaults in ices. Try making full config files for both icecast and ices (editing copies of the defaults should be fine), and it should be more clear to figure out what your specific problem is. Plus it'll make it easier to restart your server/streamer configuration later.
 
Old 10-02-2006, 04:42 PM   #3
144419855310001
Member
 
Registered: Apr 2006
Distribution: ubuntu 7.04
Posts: 219

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Turns out I'd been using an outdated howto on setting up ices and icecast, and had forgotten to read the ices man page (which specified to use the flag "-P password" ["hackme" by default).
Ummm, that was silly.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ices.conf missing martincho Linux - Software 1 10-23-2005 07:02 PM
Ices config - script for playlist section acc92 Linux - Software 1 05-11-2005 02:53 AM
perl problem? apache problem? cgi problem? WorldBuilder Linux - Software 1 09-17-2003 07:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration