LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-05-2007, 07:44 AM   #1
radar.dude
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Location: Athens - GR
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Question hplip installation error


Hi,
I'm no linux buff and -being fed up with windoze- I installed FeistyFawn on my "oldish" Celeron III 800Mhz, 512 RAM machine. Everything went smooth as butter and I'm a really happy camper with ubuntu....except for the HP drivers installation (hplip). Every time time I try to install via Synaptic I get this cryptic: "E: hplip: subprocess post-installation script returned error exit status 1"

Every time my machine updates the system on line I get the same message.
Funny is that the print system eventually does work!
I have two questions:
1. should I ignore this message and carry on as if nothing happens (since printer works alright)
2. should I try to uninstall hplip altogether? (i tried re-installing it but no joy)
anyone had similar problems? I'd be grateful for any info....
Radar

Terminal printout copy:
Quote:
xxxx@xxxx-desktop:~$ sudo apt-get -f install
Password:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 0B of additional disk space will be used.
Setting up hplip (1.7.3-0ubuntu1) ...
Creating/updating hplip user account...
* Starting HP Linux Printing and Imaging System [fail]
invoke-rc.d: initscript hplip, action "start" failed.
dpkg: error processing hplip (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing: hplip
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

xxxx@xxxx-desktop:~$ sudo dpkg --configure -a
Setting up hplip (1.7.3-0ubuntu1) ...
Creating/updating hplip user account...
* Starting HP Linux Printing and Imaging System [fail]
invoke-rc.d: initscript hplip, action "start" failed.
dpkg: error processing hplip (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing: hplip

xxxx@xxxx-desktop:~$
 
Old 10-06-2007, 10:29 AM   #2
Brian1
Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 61
Could be a bug in that release. Have you tried installing the source file of HPLIP. It will check to see if you everything required for HPLIP to run. Might read docs on HPLIP site and check requirements and see if you meet them.

Brian
 
Old 10-06-2007, 12:59 PM   #3
radar.dude
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Location: Athens - GR
Distribution: Ubuntu 8.04
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Tks Brian,
I really think I tried everything a newbie can possibly do...
Tried uninstalling it, tried reinstalling it. I downloaded it from the web all over again....
All I get is the same error message! Funny thing is that my HP deskjet functions just the same.
So I said, what the heck, it might just stay as is.
Perhaps when the G.G.7.10 version is out and available for updating F.F.7.04 distros, it might -just might- iron out the bug
Mind you, all other pluses are more than enough to overshadow the ONLY bug ubuntu has had so far under my use!
Radar
 
Old 10-06-2007, 03:32 PM   #4
Brian1
Guru
 
Registered: Jan 2003
Location: Seymour, Indiana
Distribution: Distribution: RHEL 5 with Pieces of this and that. Kernel 2.6.23.1, KDE 3.5.8 and KDE 4.0 beta, Plu
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 61
No idea as to the problem.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HPLIP installation in Debian mikieboy Linux - Hardware 1 07-30-2007 08:57 PM
hplip 1.7.3 install keeps giving error message - unable to connect to hpoid? jerrynewt Linux - Laptop and Netbook 1 04-08-2007 12:33 AM
make: [all-recursive] Error 1 HPLIP kevinens Linux - Software 1 05-11-2006 02:39 PM
hplip configure error -- /lib/cpp fails sanity check pncowley Linux - Software 8 04-28-2006 01:08 PM
Hplip thoyyib Linux - Hardware 1 12-01-2005 01:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:12 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration