LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-11-2005, 03:22 AM   #1
Blue Jacket
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 49

Rep: Reputation: 15
Question ... How to set audio "channel" in Mplayer ...


Hi guys,

I have failed to install Mplayer-plugin with Firefox, thus now I have installed

"MediaPlayerConnectivity" for firefox where I chose "GMplayer" to play

streaming.

The installation is very very easy, I got no problems with that. So, I tried to play

with some website containning some vdo and audio clip, like "wma", "wmv" files.

I found that, the video quality is not quite good, also the audio. I checked what

Gmplayer reported about audio setting, it showed something like:

"the audio channel is set to 1" ......

I think that, this might be one reason why I heard a very "AM" sound, not "FM"

sound ... don't know exactly how to describe this, but the fidelity is bad.

I tried to download some video clip from some website, which are in "mpeg"

format, I found that, "the audio channel is set to 2", and I could hear nice sound

from that clip, very "stereo".



Anyone can suggest me about how to set the GMplayer to play "wma" or

"wmv" file where the audio channel is set to 2, please ??


Very thanks to any reply

Alez
 
Old 10-12-2005, 05:53 AM   #2
Blue Jacket
Member
 
Registered: Oct 2005
Posts: 49

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Hello,

anybody here !!!!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mplayer sound error: "Could not open/initialize audio device -> no sound" GTBlackwell Linux - Software 9 06-11-2008 02:23 PM
How to set the size of icons for "Starterbar" in "Gdekslets" Blue Jacket Linux - Software 4 11-23-2005 02:42 AM
k3b: "error decoding audio tracks" and "could not unlock cd driver" lefty.crupps Linux - Software 7 10-13-2005 11:29 AM
mplayer no sound " initialize audio " lonely10072003 Linux - Hardware 4 08-05-2003 01:07 PM
i just finished typing "./configure" and "make" in mplayer directory... kublador Linux - General 4 02-22-2003 03:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:18 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration