LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-24-2002, 03:54 AM   #1
pinguin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2002
Location: France
Distribution: Linux RedHat 7.1 kernel 2.4.2
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Talking how to install FCcard / devices via FC on linux Redhat 7.1 ???


Hello



I am working in a worldwide leading Storage solutions provider.
I'am trying to install a Qlogic 2200F /66 on a RedHat 7.1 (kernel 2.4.2) server to connect a SAN attached storage changer.
The changer and the 2 drives are native SCSI devices and I use a SAN Gateway (Pathlight) to go from SCSI to fibre.
- My changer SAN GatewaySan Gateway takes Lun 0
- Changer takes lun 1
- the 2 Tape drives in my changer take lun 2 & 3.

The Gateway is well configured and all this SAN attached storage installation works 100% OK with my other Servers (Solaris, W2K , NT) using Emulex or JNI FC card

I need to know how to configure the Qlogic card ?
I took a look on the Qlogic website and downloaded instructions & drivers... And I saw that installation procedure are crazy for Linux (!). (3 diffrents ways, all difficult...)

I finally decided to install Redhat on an other disk and I saw that the RedHat load driver for the Qlogic card during the Os installation..
When boot on the OS, I check the system console and I can see my card. On my card, I can only see my SAN Gateway but not my drives or my robot.
What 's my problem ?


I activated the Qlogic BIOS (last version 1.76) and everything is well recognised on it (my 2 drives + my changer + my Gateway)
I do not know why I can not see them on my OS.

Shall I create entries for devices on any configuration file like we do on solaris ? how does it works ?
( I do not think so since I tried with SCSI using a Adaptec AHA 2944 card and everything was OK: Devices seen on BIOS, on the OS and available for tar).


Shall I activate any LUN support option on my Qlogic card to let all my devices recognized by the OS ?
what are the configuration files for a Qlogic 2200 on linux ? where are they on linux ?
I didn't found any manuals on your web to help on SanBlade 2200 configuration: could you please send me some docs about this ?
How does the devices configuration work on linux ?

Please help ASAP.
I'm working for now 2 days and this becomes more than critical.

Thanks in advance.


Pinguin
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
During Red Hat Linux 9 install: error "No devices found to install Red Hat Linux" rbradtx Linux - Newbie 11 06-25-2010 05:55 PM
isn't it funny that RedHat builds an O/S that will install on * with * devices but... t3gah Fedora 2 04-12-2005 05:51 AM
how to install 2 same pci devices in 1 linux system? maximurs Linux - Hardware 3 04-05-2004 05:17 AM
USB Devices in RedHat 7.3 kenny_dilger Linux - General 5 06-29-2002 12:05 AM
PCI devices not installed during RedHat 7.2 install greenhornet Linux - Hardware 2 03-31-2002 11:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration