LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-27-2002, 05:59 PM   #1
sk545
Member
 
Registered: Aug 2002
Posts: 312

Rep: Reputation: 30
Unhappy How do I enable APM in RedHat 7.3?


How do I do that? I need to do it so my system shuts down all the way.

Here is what I have done so far with no luck:

/usr/src/linux

make menuconfig

Then I put a "M" in the General settings of the menu, saved it and exited.

make dep && make clean && make modules && make modules install.

After doing all of that, the computer still won't shut off.

Yes, I also tried compiling a new kernel, but that went no where. I had to install RH 7.3 again to boot into Xwindows. I am not a kernel guru.

when I do lsmod, this is what I get:

Module Size Used by Tainted: P
sr_mod 16920 0 (autoclean)
emu10k1 63968 0 (autoclean)
ac97_codec 11936 0 (autoclean) [emu10k1]
sound 71916 0 (autoclean) [emu10k1]
soundcore 6692 7 (autoclean) [emu10k1 sound]
agpgart 39456 3 (autoclean)
NVdriver 1066272 10 (autoclean)
binfmt_misc 7556 1
autofs 12132 0 (autoclean) (unused)
8139too 16480 1
mii 2408 0 [8139too]
ipchains 43528 11
ide-scsi 9664 0
scsi_mod 108608 2 [sr_mod ide-scsi]
ide-cd 30272 0
cdrom 32224 0 [sr_mod ide-cd]
mousedev 5312 1
hid 21344 0 (unused)
input 5984 0 [mousedev hid]
usb-uhci 24452 0 (unused)
usbcore 73216 1 [hid usb-uhci]

I also did "modprobe apm" which said that apm module is not installed.


And no, halt -p and poweroff don't work either. They just get to the point where the last thing it says is "Power Off". And it just hangs there, I have to hit the power button to shut the computer down.

Last edited by sk545; 08-27-2002 at 06:00 PM.
 
Old 08-27-2002, 06:40 PM   #2
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 56
Here is a mistake you made in the step
make modules install should read
make modules_install
 
Old 08-27-2002, 09:56 PM   #3
sk545
Member
 
Registered: Aug 2002
Posts: 312

Original Poster
Rep: Reputation: 30
sorry, thats what I meant.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 9 APM boot error EvoEndZ Red Hat 1 12-28-2007 05:14 PM
APM locking on boot - Redhat 8 ciware Linux - General 2 01-04-2005 06:42 PM
apm vs. acpi ? (modprobe: FATAL: Error inserting apm) OneManArmy Linux - Laptop and Netbook 0 05-12-2004 05:39 PM
How to enable P4 Hyperthreading support with Redhat? davidas Linux - Newbie 4 03-20-2004 01:48 PM
redhat 7 enable scsi searcher61 Linux - Software 1 09-12-2001 10:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration