LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-06-2003, 08:53 PM   #1
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Rep: Reputation: 30
How can I start X remotely?


I wanted to use a couple of GTK+ apps on my machine back home. right now I'm on the move.

I just got VNC installed on this machine, but now I can't get X to start via SSH. Gives me a no screens error, which I know is wrong. I have X working just fine when I actually sit at the machine.

Oh yeah <stupid story> I tried to recompile my kernel via SSH from Europe about three weeks ago, and forgot to run lilo at the end to update the boot config. Long story short, it all worked great except that it wouldn't boot. Oops! </stupid story>

This is on slackware 9.0 with the 2.4.21 kernel.
 
Old 08-06-2003, 09:16 PM   #2
kleptophobiac
Member
 
Registered: Jun 2003
Distribution: Arch
Posts: 315

Original Poster
Rep: Reputation: 30
hmph... I look in the log and I get a strange error that I've never seen before:

(II) Setting vga for screen 0.
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project"
compiled for 4.3.0, module version = 0.1.0
ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.6
(**) NVIDIA(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) NVIDIA(0): RGB weight 888
(==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
(==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xD4000000
(--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xDC000000
(WW) System lacks support for changing MTRRs
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
start X remotely blas Linux - General 1 09-21-2005 05:14 AM
remotely start/stop service on WinNT PC from Linux cuzality Linux - Software 0 09-01-2004 01:48 PM
Rebooting remotely karlovac Linux - Networking 1 04-10-2004 11:59 AM
X remotely linuxnube Linux - General 3 01-26-2004 03:17 AM
CUPS remotely ry Linux - General 3 05-17-2003 01:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:46 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration