LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-23-2003, 01:32 PM   #1
cojo
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: St. Louis
Distribution: RedHat 8
Posts: 262

Rep: Reputation: 31
Help Wanted: Qmail with pop3 server


I have followed lifewithqmail.org instruction to installed Qmail with smtpd and qmail-pop3d on my RH8 server. smtpd work fine. I could send email out. So, Here is my problem:

When I tried to test my pop server with

telnet 127.0.0.1 110

I get connection refused.

But, when I type "qmailctl stat" command----> I get

/service/qmail-send: up (pid 12121) 435 seconds
/service/qmail-send/log: up (pid 12131) 435 seconds
/service/qmail-smtpd: up (pid 12154) 435 seconds
/service/qmail-smtpd/log: up (pid 12173) 435 seconds
/service/qmail-pop3d: up (pid 26817) 0 seconds
/service/qmail-pop3d/log: up (pid 26818) 0 seconds

all the pid and seconds changes. Except, the pop3d seconds only change between 1 & 0.

But, when I run "netstat -at" command--->I don't see pop service is listening. What am I doing wrong? Please help.......
 
Old 04-23-2003, 04:44 PM   #2
osfestus
Member
 
Registered: Feb 2003
Posts: 92

Rep: Reputation: 15
First, your RH8 box is probably running iptables, make sure it is not blocking 110. If you used the imap/pop3 package that comes with RH8 make sure the /etc/xinetd.d/ipop3 file has the line:
disable =
set to "no"
if it was set to yes, change it to no and restart xinetd then allow 110, or disable iptables temporarily just to test and give it a go.
 
Old 04-23-2003, 04:55 PM   #3
cojo
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: St. Louis
Distribution: RedHat 8
Posts: 262

Original Poster
Rep: Reputation: 31
thanks for the replied. Port 110 is enable on my firewall script. I did disable my script just test to make sure already. Result is still no good. No, I'm using qmail-pop3d which came with Qmail. I disabled imap/pop3 that came with RH8. Anymore suggestion?
 
Old 04-23-2003, 05:05 PM   #4
osfestus
Member
 
Registered: Feb 2003
Posts: 92

Rep: Reputation: 15
well, I have no experience with qmail, but have you tried using the imap/pop3 package instead of qmail-pop3d? If anything it might tell you that it's a problem with the qmail pop configuration and maybe not with any other part of the system
 
Old 04-23-2003, 10:41 PM   #5
jamrock
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Kingston, Jamaica
Posts: 444

Rep: Reputation: 41
I had this problem but I don't quite remember how I got it fixed.

Do a search on the qmail mailing lists.


How did you create the run files? Did you copy and paste them using a Windows machine?

Just trying to remember...
 
Old 04-23-2003, 10:48 PM   #6
jamrock
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Kingston, Jamaica
Posts: 444

Rep: Reputation: 41
Just had a look at Life with qmail. Looking at your stats suggests that only the pop3 services aren't running. Double check the pop3 run scripts to see if you have typed anything incorrectly.
 
Old 04-23-2003, 11:08 PM   #7
cojo
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: St. Louis
Distribution: RedHat 8
Posts: 262

Original Poster
Rep: Reputation: 31
thanks for your replied jamrock. Yep, it's my run script file. I mistype one of the command on my script. Fixed it and everything is working now. Next step, web mail interface. Did you have webmail with your qmail? If yes, what are you using?
 
Old 04-26-2003, 05:24 PM   #8
jamrock
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Kingston, Jamaica
Posts: 444

Rep: Reputation: 41
No, but I know of people who use squirrel mail.

This allows them to access mail via a web browser. Is this what you are looking for?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
qmail pop3 question unplug Linux - Software 7 03-27-2006 09:29 AM
qmail - different between POP3-IMAP -- Please help me b:z Linux - General 1 06-14-2005 06:14 AM
qmail pop3 problem gandoura Linux - Software 1 05-17-2005 06:51 PM
qmail-pop3d doesn't seem to allow POP3 access...? tris Linux - General 5 11-05-2004 09:22 PM
qmail + pop3 alpha-wolf Linux - Networking 1 09-13-2001 02:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration