LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-01-2004, 03:21 AM   #1
fobius
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: California
Distribution: Slackware 9.1, Mandrake 9.2
Posts: 94

Rep: Reputation: 15
HELP upgraded kernel to 2.6.0, can't boot


hi,

i just finished configuring and compiling the 2.6.0 kernel on my mandrake 9.2 system and ran make modules and make install already. after that I editied lilo.conf and made an entry for my new kernel. Then I ran /sbin/lilo and then rebooted. After the system starts, I get a screen saying:

Code:
Could not find kernel image: linux
boot:
What should I do? Before I rebooted I checked the symlinks in /boot and vmlinuz and initrd.img etc were all pointing to my new kernel. the only thing that wasn't was kernel.h, which was pointing to my old 2.4.22 kernel. There wasn't a kernel.h for 2.6 in /boot.

Is there any way to fix this?

Thanks
 
Old 02-01-2004, 03:24 AM   #2
fobius
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: California
Distribution: Slackware 9.1, Mandrake 9.2
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok, sorry about that last post, it was a stupid mistake. I was able to get past that part but now when I select the new kernel from lilo, all I get is a blank screen...not sure why..any ideas?

i can't seem to boot back into my old 2.4.22 kernel either since all I did was copy the 2.4.22 lilo entry and change the label to linux for my new kernel..

Last edited by fobius; 02-01-2004 at 03:27 AM.
 
Old 02-01-2004, 11:26 AM   #3
watashiwaotaku7
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: wisconsin -- The Badger state
Distribution: gentoo
Posts: 654

Rep: Reputation: 30
probably you didnt select the right framebuffer, in the graphics section under device drivers select the vesa driver this should be a safe bet and you likely dont need video performance while at the command prompt anyway, as for getting into 2.4 just undo the changes you made or best would be to set up your lilo to have two entries and the only difference is under label and image dont forget to run /sbin/lilo afterwards
 
Old 02-01-2004, 12:40 PM   #4
fobius
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: California
Distribution: Slackware 9.1, Mandrake 9.2
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
where should my symlinks be pointing to for System.map, etc? the new kernel or my old 2.4.22?
 
Old 02-01-2004, 03:59 PM   #5
fobius
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: California
Distribution: Slackware 9.1, Mandrake 9.2
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i checked my configuration but I have those options selected. I just recompiled my kernel to make sure and I still have a black screen. After I selected "linux" from lilo upon reboot, I just get a black screen but the hd has activity still. in my lilo, I have an entry for my 2.6 kernel that is exactly the same as the entry for my old 2.4.22 kernel but only with label saying "linux" and image=/boot/vmlinuz-2.6.01

help?
 
Old 02-01-2004, 11:26 PM   #6
watashiwaotaku7
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: wisconsin -- The Badger state
Distribution: gentoo
Posts: 654

Rep: Reputation: 30
system.map and such are entirely unimportant to a desktop user, what video card do you have? and post your /etc/lilo.conf
 
Old 02-02-2004, 03:04 AM   #7
fobius
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: California
Distribution: Slackware 9.1, Mandrake 9.2
Posts: 94

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i have a Nvidia Geforce 2 MX card. here's my lilo:

Code:
boot=/dev/hda
map=/boot/map
default="linux"
keytable=/boot/us.klt
prompt
nowarn
timeout=100
message=/boot/message
menu-scheme=wb:bw:wb:bw
image=/boot/vmlinuz-2.6.01
        label="linux"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd.img
        append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10 splash=silent"
        vga=788
        read-only
image=/boot/vmlinuz-2.4.22-10mdk
        label="linux_2.4"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd.img
        append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10 splash=silent"
        vga=788
        read-only
image=/boot/vmlinuz
        label="linux-nonfb"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd.img
        append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10"
        read-only
other=/dev/hda1
        label="windows"
        table=/dev/hda
other=/dev/fd0
        label="floppy"
        unsafe
image=/boot/vmlinuz-2.4.21-0.13mdk
        label="2421-13"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd-2.4.21-0.13mdk.img
        append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10 splash=silent"
        read-only
image=/boot/vmlinuz-2.4.21-0.13mdk
        label="old_linux"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd-2.4.21-0.13mdk.img
        append="quiet devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10"
        vga=788
        read-only
image=/boot/vmlinuz-2.4.21-0.13mdk
        label="old_linux-nonfb"
        root=/dev/hda9
        initrd=/boot/initrd-2.4.21-0.13mdk.img
        append="devfs=mount hdc=ide-scsi acpi=ht resume=/dev/hda10"
        read-only
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgraded kernel, won't let me compile kernel once Suspend2 patches are applied microsoft/linux Linux - Laptop and Netbook 3 10-02-2005 03:37 PM
Upgraded AMDk6 to P4..Now no boot Lanux Linux - Hardware 2 12-22-2004 03:15 PM
Upgraded Kernel 2.6.9 Locks at Boot (At point uhci_hcd)*Searched and found nothing! DreameR-X Linux - Newbie 3 12-07-2004 07:11 AM
Kernel 2.6.6 upgraded - fails to boot Eux Debian 3 06-30-2004 03:51 AM
Fail to boot newly upgraded Kernel 2.4.4 LenkaNguyen Linux - General 7 11-19-2001 05:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:36 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration