LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-17-2002, 06:45 PM   #1
lhoff
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Chicago
Distribution: Mandrake 10.0 Official
Posts: 181

Rep: Reputation: 30
HELP! klauncher failing...


When I launch KDE, as of this afternoon it has begun displaying this error message on startup:

Could not start process Unable to create io-slave:
klauncher said: Unknown protocol 'file'.


What does this mean? Since I started getting it, none of the items on the KDE Menu appear, except for "Bookmarks", "Logout", and other basic items. None of my "Applications", "Networking", "Multimedia" or other groups are where they should be. (It's KDE 3, which I've been running for about 30 days now, with no problems apart from not having a properly working KDM -- but I don't really need one...)

On launching Kcontrol from a term to try and rebuild my menus, I get this:

kio (KSycoca): WARNING: Found version 40, expecting version 46 or higher.
kio (KSycoca): WARNING: Outdated database found
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
kcontrol: WARNING: No K menu group with X-KDE-BaseGroup=settings found ! Defaulting to Configuration/KDE/


If anyone can help me (a) repair what's broken and (b) identify what might have caused this, I would be extremely grateful!

Thanks!



Last edited by lhoff; 05-17-2002 at 06:58 PM.
 
Old 05-17-2002, 08:03 PM   #2
lhoff
Member
 
Registered: Jun 2001
Location: Chicago
Distribution: Mandrake 10.0 Official
Posts: 181

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Well, some hunting around found a tmp directory with ksycoca and ksycocastamp files. Removing them restored my old setup.

I still don't know why this happened, though...

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
kde applications without klauncher alexrait1 Debian 5 12-05-2006 03:57 PM
eth1 failing on boot, IEEE firewire card driver failing, help jackuss_169 Linux - Laptop and Netbook 5 03-05-2005 07:34 AM
LILO install failing, Boot failing, but Installation fine. sramelyk Slackware 9 08-23-2003 02:37 PM
KLauncher could not be reached via DCOP. ???? lippy Linux - Software 5 06-07-2003 10:06 PM
X failing to load; AddScreen/InitScreen failing for driver 0 weblion Linux - Software 1 08-01-2002 06:14 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:25 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration