LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-18-2004, 01:57 AM   #1
Croatian0
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Having problems installing linux on seperate hard drive....


Here we go.......Ok i just recently built a new computer with two seperate hard drives one 80gb and the other 40gb. On the 80 i first installed XP and I had planned to install redhat 9 on the 40gb. i went through the installation as follows.....I decide on the graphical mode and went for a custom install......next I decided to let redhat automatically detect partitions and to delete all partitions on the 40gb drive......next I checked only the box labeled hdb which was my 40gb to put the linux partition on. then i set the grub to be on the hda (80gb)with XP and to boot from dos auto(was that wrong???).....then i installed and picked out the extra driver info....it then tells me to shut down and reboot. Now it at boot brings up the grub which shows three menu items.....1).linux (2.4.20-6smp)........2).linux-UP (2.4.20-6)...........3)DOS..............if I boot to linux (2.4.20-6smp) it seems that I get alot of tests and the last thing it checks for is vp_IDE unknown via southBrigde, disabling DMA and the cursor just blinks forever...also says not 100% native mode....... if i boot from linux-up (2.4.20-6) i get a <0> kernel panic: attemped to kill init! error...it also says it is not tainted,whatever that means.........and if I boot from dos I get windows XP. Then i went back and repeated all the same steps and got the same result..........So someone please tell me if im installing something wrong or am i just an idiot thanks alot
 
Old 02-18-2004, 07:21 AM   #2
Joey.Dale
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tampa, Fl
Distribution: Gentoo, Slackware
Posts: 828

Rep: Reputation: 30
Welcome to LQ!

Could you please give us some details on your rig. Like CPU type and chip set.

Thank You
-Joey
 
Old 02-18-2004, 09:34 AM   #3
Croatian0
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
P4 3.0 800mhz fsb...........the chipsets on the mobo are as follows.......VIA pt800 northbridge and a VIA 8237 southbridge
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
seperate internal hard drive cerealdaemon Linux - Hardware 2 08-06-2005 01:05 PM
Tips on installing Linux on a seperate hard drive? cragwolf Slackware - Installation 3 07-28-2004 06:16 AM
Installation on a seperate hard drive with win XP on the other fedoracorechris Fedora 2 04-19-2004 11:45 AM
Mandrake Install on Seperate Hard Drive mbracken Mandriva 6 09-09-2003 05:20 PM
Mandrake Install on Seperate Hard Drive mbracken Linux - General 2 09-09-2003 11:41 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration