LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-30-2003, 04:39 PM   #1
Electrode
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Michigan
Distribution: Slackware, LFS, Gentoo
Posts: 158

Rep: Reputation: 16
Question Having a hard time capturing from TV card with mplayer


I think the subject says most of it.

Code:
mencoder -oac mp3lame -ovc lavc -lameopts mode=1:vbr=2:q=4 -lavcopts vcodec=mpeg4 -tv driver=v4l:norm=ntsc:input=1:adevice=/dev/dsp2:width=352:height=240 -o tv.avi tv://
When I run that, it appears to work, but when I play back the resulting file, the video runs too fast and the sound is just static. Can anyone offer any insight?
 
Old 04-30-2003, 04:47 PM   #2
acid_kewpie
Moderator
 
Registered: Jun 2001
Location: UK
Distribution: Gentoo, RHEL, Fedora, Centos
Posts: 43,417

Rep: Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974Reputation: 1974
try setting -ofps for the correct speed, as for the sound... possibly the mixer settings, playback volume is nt the same as recording volume. also you are recording from the soundcard line in i take it? afaik mplayer doesn't work with btaudio correctly if at all.
 
Old 04-30-2003, 04:55 PM   #3
Electrode
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Michigan
Distribution: Slackware, LFS, Gentoo
Posts: 158

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Quote:
Originally posted by acid_kewpie
try setting -ofps for the correct speed
I'll try that.

Quote:
also you are recording from the soundcard line in i take it?
From the line-in on the tuner card. Hooked up to my cable box with an RCA-to-1/8" cable.

Quote:
afaik mplayer doesn't work with btaudio correctly if at all.
Where did you hear that?

Anyway, I figured out how to capture audio from my soundcard line-in, and that seems to be working.

Last edited by Electrode; 04-30-2003 at 05:39 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Little app for Capturing sound card stream to file. teckk Linux - Software 0 05-15-2005 12:54 PM
BLFS Trial/Hard Time/Mplayer rvijay Linux From Scratch 5 01-09-2005 04:44 AM
Hard time installing Debian and Mplayer zilaei Linux - Software 3 12-10-2003 05:10 AM
Capturing from TV card with mplayer, output is at half speed Electrode Linux - Software 2 09-28-2003 01:06 AM
Having a hard time getting mplayer to capture sound from TV tuner Electrode Linux - Software 6 06-17-2003 02:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:45 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration