LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-15-2004, 03:22 PM   #1
wedgeworth
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 234

Rep: Reputation: 30
hang up with rh7.3 installation


ok i've initalized the hard drive and now have my computer booting off the cd as i try to have a fresh red hat 7.3 instal.

however, i keep getting stuck on the "loading scsi driver" window first thing into the instal. initialy it was "loading megaraid driver...." screen that it would say it's doing...but never did anything. i tried mulitple drivers off the floppy drive. nothing worked. it started to read the floppy and then do nothing...or whatever it downloaded had no effect.


since then i have removed the megaraid card and am hooking the hard drive directly to the mother board (w/o use of scsi card). now it does a similar thing...it just sits on the "loading scsi driver" window saying "loading aic7xxx driver" instead of megaraid. how can i fix this problem. do i know go and try to find drivers for it instead...or is the problem gonna be the same no matter what drivers i find? any help would be great. thnx


****UPDATE*******
ok after the "loading aic7xxx" screen sits there a while it finally asks do you want to install drivers. this question never was posed when were working off the megaraid card....so this is atleast new. finally it seems to work fine. we actually get to the red hat instal part (keyboard mouse etc) and then i try to partition the drives (auto, fdisk, disk druid). however when i try 2 of the 3 i get this:

"an error has occurred - no valid devices were found on which to create a new filesystems. please check your hardware for the cause of this problem"

this drive worked before...b/c i just reinitialized it. so my only theory is this. that somehow the mother boad...since we are connected directly into the scsi connection on the motherboard.... has something disabled or set werid. the reason being b/c it's use to having the connection through the scsi megaraid card. however, i'm not sure right now how to start checking the motherboard for werid problems or setups. if anyone has run into a similar problem or knows how to go and change the bios or set up on the motherboard during the instal....i would appreciate. thnx

Last edited by wedgeworth; 03-15-2004 at 05:41 PM.
 
Old 04-02-2004, 02:46 PM   #2
dookie
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
i've got the exact same problem trying to install RH 9.0 on my PERC 2/SC-equipped dell poweredge 2300. unfortunately, the 68-pin hotswap drives won't connect to the motherboard non-raid controller, so i'm fighting the megaraid driver.

dell said to make sure the controller and backplane firmware were current. they were. then they said 'hmmm...it should work.'

that's where i stand. please post/email any resolution you discover.

thx,

dookie

Last edited by dookie; 04-02-2004 at 02:49 PM.
 
Old 04-02-2004, 03:21 PM   #3
wedgeworth
Member
 
Registered: Aug 2003
Posts: 234

Original Poster
Rep: Reputation: 30
found out what i needed to do here...basically follow links to go to guys (doug ledford) homepage that has drivers or package that fixed it. seemed they've had problems with this before. i think my solution was under the 5/14/01 update. good luck.


http://www.redhat.com/support/resour...otchas-71.html
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 10.0 Installation hang rhinoofstockton Mandriva 4 04-20-2005 01:23 PM
Installation Hang wiek Slackware - Installation 3 02-18-2004 07:57 PM
Fedora Installation Hang XtraKrispi Fedora - Installation 0 02-14-2004 01:08 PM
RH 7.2 Installation Hang M_Castro Linux - Newbie 2 09-28-2003 07:03 PM
Installation hang with RedHat 9 scoughlin Linux - Newbie 22 07-28-2003 12:28 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration