LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-28-2003, 01:01 PM   #1
joyxf86
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: India
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Grub


I installed Red Hat 9.0 and against my better judjement... used GRUB as the boot loader. The very next day all i got was this:-

grub>

when i booted the computer. Not knowing what to do, i performed the reformat,reinstall routine. That was 7 days ago. Today i've got the same problem again and i am using windows for writing this message....ugh

help!!
 
Old 09-30-2003, 03:36 PM   #2
Kintar
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Distribution: RedHat 9
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
I'm a newbie, myself, but the prompt you're getting is the same as if you execute grub from a command line while in Linux. Maybe your /etc/grub.conf file is getting wiped, and grub is asking for manual information?

I'd recommend booting from a floppy (if you didn't make a bootable floppy, I'd say definitely do it on your next reinstall), and check the /etc/grub.conf file to see if it looks right.

-- Kintar
 
Old 09-30-2003, 04:24 PM   #3
deadbug
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: San Antonio, Texas
Distribution: MDK 8.0, 9.0; RH 7.2, 8.0, 9.0, FC3, FC4, FC5
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
How are you installing Red Hat & Grub? Are you dual booting a hard drive, or are they installed on separate drives? Are you changing the configuration after you install it?

For a dual boot system, Grub would have to start both Windows and Red Hat. If you can't start Red Hat, how are you starting Windows?

We need you system's configuration and the specifics of how you set up Red Hat when you install, specifically:

- What drive are you installing to?
- What type of install are you doing?
- Where are you telling the install program to put the boot loader?
 
Old 10-01-2003, 08:57 PM   #4
joyxf86
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: India
Distribution: Red Hat 9.0
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have WinME on C:, WinXP Pro on drive D:. After that I installed RH9. I have a 40 GB HDD and I installed GRUB in the MBR. The thing that happened was that I got the grub prompt and it was not taking any commands as described in the GRUB manual on the GNU website. So my question really is:

1. How do I solve this problem if it comes up in the future, and

2. How do I install GRUB now that I have already installed LILO on the MBR?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Booting of raw ISO from GRUB/LILO (though preferably GRUB) Orkie Linux - Software 28 12-15-2013 09:37 PM
Setting password on grub, wha to do after changing default values in /boot/grub/menu. sarajevo Linux - Security 1 08-17-2005 08:01 PM
Grub setup problem (/boot/grub/stage1 not found) davidas Debian 2 04-28-2004 08:13 PM
Why grub prompt after installing Grub inder Debian woody 3.0r2? velan Debian 1 04-20-2004 04:55 AM
1st HDD = RH9.0 (grub) ... How do I modify grub when adding 2nd hard disk ? Onyx^ Linux - Software 1 09-05-2003 09:16 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration